SXVXN / YT

Krijgen onze kinderen door Fortnite een vertekend beeld van het bouwen van houten stellages?

Het is al maandenlang de populairste videogame onder jongeren: Fortnite Battle Royale. Maar is het niet schadelijk dat onze kinderen continu worden blootgesteld aan razendsnel stellingbouwen? We vroegen het mediawetenschapper Emiel Rees.

“Natuurlijk kunnen kinderen onderscheid maken tussen het spel en de realiteit, maar ideeën over hoe lang het duurt om een degelijke houten stelling te bouwen worden door dit spel onbewust toch beïnvloed”, zegt Rees.

Dat bleek ook drie weken geleden, toen een 14-jarige jongen in Engeland van een klif sprong, in de veronderstelling dat hij ergens tijdens zijn val nog wel een stellage kon bouwen om op te landen. De houten constructie bleef uit.

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

Het was voor Rees het moment dat hij besloot dat het spel moest veranderen. “Ik ben een petitie gestart om de Fortnite-developers ervan te overtuigen dat het getimmer realistischer moet, ter bescherming van onze kinderen. Een houten platform is dan misschien een paar dagen gamen, maar het zou de laatste manier zijn om onze jeugd te redden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Sinds wanneer is De Speld een platform voor preuts rechts gewauwel? Geen woord over moorden en wapens in spellen, maar op de achterste benen staan bij sex, naaktheid en stellages?

Wanneer figuren als Rees spellen realistischer willen maken, waarom dan niet een pleidooi voor het deleten van het account bij verlies? Als je dood gaat, raak je alles kwijt (loot, skins en dansjes)!

Maar liever zie ik dat het schieten op de medemens wordt vervangen door bijvoorbeeld een spelletje tikkertje. Of dat de spelers elkaar achterna rennen en elkaar een bosje bloemen geven; liefst roze als begrip voor de medemens.

Reageer