Studio Speld / Shutterstock

Nieuwe modehype: regenbroeken met scheuren erin

Door hippe ripped rainjeans durven jongeren weer regenkleding te dragen

Ze zijn niet weg te denken uit het huidige straatbeeld: regenbroeken met scheuren erin. Wat maakt deze broeken zo interessant? En is het een tijdelijke hype of een blijvertje? We vroegen het aan een influencer.

“Het is door ons klimaat echt een oer-Hollands product. Ik heb toevallig laatst een video gemaakt waarin ik verschillende modellen test”, zegt de vrouw die schuilgaat achter het YouTube-account Fashionistadiva89. “Ik had als kind altijd een hekel aan regenkleding, ik stond echt voor lul. Maar ik moet zeggen, in die ripped rainjeans voelde ik me best sexy. Sommige modellen hebben enorme gaten, en andere weer wat meer subtiele scheurtjes. Er is echt voor elk wat wils, je kiest gewoon waar je jezelf makkelijk bij voelt.”

Fashionistadiva89 denkt daarom ook niet dat het een vlugge hype is, die snel overwaait. Zeker ook vanwege de financiële overwegingen: “Het is ideaal, omdat je ook je eigen regenbroek kunt stylen met schaar en schuurpapier. Je hoeft dan niet veel geld uit te geven aan een duur merk regenbroek en je hoort er toch bij.” De tijd dat met name jongeren weigeren regenkleding te dragen lijkt hiermee voorgoed voorbij. Sterker nog, veel jongeren hopen dat het iedere dag regent zodat ze hun nieuwe hippe ripped rainjeans te showen.

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nee-nee-nee, dat is de kakzak-hype!

Zo werkt dat.
1. Koop een broek 2 maten te groot.
2. Gebruik géén broekriem of bretels, of maak ze ook te los.
3. Loop best wel tsjil rond, terwijl je elke 10 seconden je broek optrekt.
4. Neem een damesfiets, die kakzak krijg je niet meer over het zadel heen.
5. Bereid je voor op de volgende broekaankoop, Vreemd genoeg slijten ze tegenwoordig enorm hard rond het kruis.

gravatar

6. Leer tsjille uitdrukkingen als ‘gast!’ ‘tsjil’, ‘vet koel’, ‘awkwurt’, ‘vlebbergestet’, …
8. Leer het apeloopje: schouders nodeloos heen en weer, in het rond schoppende voeten. Het beste te combineren met eten in 2 handen, of natuurlijk een ‘foon.
8. Petje achterstevoren of ‘origineel’ schuin, dat spreekt vanzelf
9. Prent je in dat je best wel een net echte imitatie van je gangsta op de insta lijkt.