YouTube - Al Jazeera English

Gelukkig: in Argentinië hoeven vrouwen geen moeilijke beslissingen over abortus te nemen

Een hele opluchting. Na de beslissing van de Argentijnse senaat om abortus illegaal te houden, blijft vrouwen daar de last van een moeilijke keuze bespaard. “Als je zwanger raakt hoef je door de beslissing van de wijze mannen in de senaat niet langer na te gaan of je een zwangerschap wil afbreken of niet. Je breekt hem niet af”, legt politiek verslaggever Juan uit.

“Dit is een overwinning in het gevecht tegen keuzestress”, zo verklaart de Katholieke volksvertegenwoordiger Miguel Ángel Pichetto. “Er valt gewoon niets te kiezen.”

De vijftienjarige Gulietta is tevreden over de tegemoetkoming van de senaat. “Toen ik er twee weken geleden achter kwam dat ik zwanger was ik bang dat me een lang keuzetraject voor de boeg stond. Maar het is helder: ik ga naar een illegale abortuspraktijk, en ik weet min of meer precies hoe groot mijn kans is om net als 30.000 anderen dit jaar in het ziekenhuis te belanden als gevolg van complicaties, om vervolgens opgepakt te worden.”

Er is echter ook kritiek op de beslissing van de senaat. “Waarom moeten we het hier überhaupt over hebben?”, vraagt bisschop Oscar Ojea zich af. “De huidige abortuswetgeving stamt uit 1921. Als we het er toen al uitgebreid over hebben gehad, hoeft dat nu toch niet meer?”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De meesters van wijsheid promoten een maatschappij naar het voorbeeld van de normen van de oude zwartekousenkerk al dragen ze daar nu ook al tijgerrokjes. Uiterlijke schoonheid bij vrouwen moet vernietigd worden en ook gehechtheid aan materiële waarden zodat we weer moraal krijgen en de vrouwen allemaal even afstotend worden zodat de ware liefde en loyaliteit van de ziel zich kunnen manifesteren.

Reageer
gravatar

M, Zeeuwse wereldleraar: i t.t. de Oosterse Meesters der Wijsheid zullen de Westerse Meesters der Commercie nooit afstand doen van hun seksuele credo’s: want een onsje seks verkoopt beter dan kilo’s religieuze ideologie. Karl Marx en Sigmund Freud hadden gelijk: het kapitalisme zal zichzelf vernietigen, door Eros, Thanatos, Viagra en escalerende masturbatie .

gravatar

Wat een gezeur tegenwoordig over de vrijheid van de vrouwen. Ze kunnen toch kiezen tussen de benen wijd of op z’n hondjes.

gravatar

Amice, ik moet u hier corrigerenj.

Beschreven bijwerkingen zijn onder meer:
Chlamydia
Plasbuisontsteking bij de man
HPV
Genitale wratten
Herpes genitalis
Gonorroe (druiper)
Hepatitis B (geelzucht)
Trichomonas
Syfilis (lues)
Schaamluis (platjes)
Candida (schimmelinfectie)
Bacteriële vaginose (gardnerella)
Schurft
HIV / AIDS

Oh ja, en ongewenste zwangerschap

gravatar

Ja lul maar een eind weg, zogenaamde professor. Ik ben maar één keer de pil vergeten en ik heb toch syfilis opgelopen.

gravatar

De beste keuze is afwijzen van abortus provocatus, omdat Mijn Hemelse Vader en jullie Barmhartige God dat gebiedt.
Argentijnse gevallen vrouwen kunnen als oplossing – net als mijn Geliefde Moeder – beweren dat ze maagdelijk zijn bevallen.

PS Herstel van het maagdenvlies is na een bevalling niet geloofwaardig.)

gravatar

Als ik de Nederlander hoor over seks zie ik altijd weer de toeristen voor me met een informatieboekje waaruit ze voorlezen bij een stuk natuur. Ze hebben zo goed leren lezen dat ze daarbuiten niets anders zien.

gravatar

Nu ook een handig voorlichtingsboekje: alles wat je moet weten over veilig plassen op vakantie.
De verschillende routes, de toiletten, de voorbehoedsmiddelen. Waar vind ik een genderneutraal toilet en nog veel meer. Waar kan het en waar niet? Een must voor de moderne jonge vrouw.

gravatar

Argentinië is een democratie waar de EU nog een
puntje aan kan zuigen: zelfs illegaal geaborteerde embryo’s kunnen hier nog president worden. De huidige usurpator Maduro is een kind van een anoniem gebleven favela-bewoonster en een Che Guevara-wannabe. die afgewezen werd in de voorronde van “So you think you can sing” nadat hij “Don’t cry for me Argentina” ten gehore bracht. Moraal van dit vcerhaal: als je werkelijk helemaal niets kunt, is er maar één weg om toch rijk te worden; de politiek. Kijk maar naar Boris Johnson, Nigel Farage, Mark Rutte, Hans Wiegel, DJ Trump en Recep Erdogan. ,