Makdill / YT

Amateurfietser van 94 kilo besteedt duizenden euro’s aan 200 gram lichtere fiets

‘Elke gram telt’

Amateurfietser Freddy (43) heeft gisteren voor 4000 euro een nieuwe racefiets gekocht. De fiets is 200 gram lichter dan zijn vorige fiets en was daarom absoluut de moeite waard om te kopen. Zelf weegt Freddy 94 kilo.

“Elke gram telt in het wielrennen”, vertelt Freddy terwijl hij een pizza in oven legt. “De marginal gains noemen ze dat bij Sky. Als je fietsen serieus neemt, dan weeg je je gear tot achter de komma af. Ik heb echt geen fietsbel op mijn fiets.”

Freddy vindt het jammer dat niet iedereen zo bezig is met fietsen als hij. “Soms zit ik op het terras en dan zie ik wielrenners voorbij komen met een frame van aluminium. Dan denk ik: die leven niet genoeg voor de sport. Met die instelling word je nooit een goede wielrenner.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik raad aan om zonder kleding te fietsen. Dat scheelt pas in de grammen en andere mensen gaan spontaan voor je aan de kant

Reageer
gravatar

dikke troela wat hij allemaal vertelt,Ik rij nog altijd met een aluminiumkader en het ligt niet aan de kader maar aan de benen ,ik heb trouwens een zoon die wel met een carbon kader rijd maar die doet aan competitie ,Het kost zo al geld genoeg

Reageer
gravatar

Waar hebben we het over, je druk maken over 200 gram lichtere fiets die in feite niks bijdraagt aan je prestatie als je 94 kilo weegt Ik zie hierin meer de obsessie van het willen kopen en bezitten van het duurste materiaal……met welk doel…….

Reageer
gravatar

Beste medereageerders,

Ik bied bij het in gebreke blijven van de redactie mijn excuses aan voor de ernstige verstoringen op De Speld in de afgelopen dagen. De hitte heeft de technische staf waarschijnlijk parten gespeeld.

De chefhoofdreacteur

Reageer
gravatar

Correctie:

Beste mede-reageerders,

Ik bied – mede met het oog op het in gebreke blijven van de redactie – mijn excuses aan voor de ernstige verstoringen op De Speld gedurende de afgelopen dagen.
De hitte heeft de technische staf waarschijnlijk parten gespeeld.

De hoofdreacteur

gravatar

Met zo’n gewicht moet je eerst op een transportfiets fietsen, tot je onder de 80kg weegt.

Bond ter bescherming van professioneel koers materiaal.

Reageer
gravatar

Ik heb ditzelfde verhaal maar dan wat uitgebreider al 20 jaar geleden gepubliceerd in ons fietsclubblad. Val 5 kolo af het scheelt je duizenden euros

Reageer
gravatar

Die extra witregel is ter compensatie voor het ontbreken van een lidwoord bij ‘oven’. Lean and fast tekstschrijven. Met een carbonnen toetsenbord.