Photographee.eu / Shutterstock

Hospiteeravond ontaardt in verhitte schoonmaakwedstrijd

Nietsvermoedend verwelkomt Elianne een handvol kamerzoekende studenten voor een bezichtiging van haar vrijstaande kamer. Wat een rustige avond had moeten worden, mondt uit in een verhitte schoonmaakwedstrijd tussen de gasten.

Na een korte eerste ontmoeting wil Elianne haar potentiële medebewoners graag beter leren kennen. “Tja, hobby’s, hobby’s, ik ben vooral net en schoon”, begint Lisa (22). Ze veegt wat stof van de bijzettafel. Saar valt haar bij. “Ik kan er ook helemaal niet tegen als de afwas niet gedaan wordt. Ik ruim het zelf altijd meteen op”. Er weerklinkt een steeds luider wordend instemmend gemompel.

Dan staat Lisa op en doorzoekt Eliannes keukenkastje. Ze begint de keuken schoon te maken. Voordat Elianne er erg in heeft, zijn alle gasten in de weer met schoonmaakspullen. Sjoerdje (22) is driftig de vloer aan het boenen, Saar (22) en Daan (19) strijden om de stofzuiger, Afke (19) doet zo snel mogelijk de afwas en Marrit (24) klimt in de kasten met een stofdoekje terwijl ze ‘rust en reinheid maar vooral reinheid’ murmelt. Ondertussen zit Elianne in haar eentje op de bank.

Als het huis twee uur later helemaal schoon is, loopt de groep vermoeid naar buiten. Elianne weet nog niet of er iets tussen zit. “Ik ben toch meer op zoek naar relaxte types.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mag ik me ragger door De Speld halen?
Effe lekker met de plomper de verstopping doorpoere?
Het zou zomaar kenne dat er een hele hoop meuk in éne lekker doorloopt.

Reageer
gravatar

Ja, het is weer tijd voor de vierjaarlijkse pre-Olympische verstoppingen bij De Speld. Een nieuw computersysteem, geretardeerde neefjes op vakantiewerk bij de redactie. Oververhitte koelsystemen, stilvallende plafondventilatoren. We’ve seen it, been there before. In deze conversieperiode kunnen alleen ‘echte vrienden’ van de redactie hun bijdragen kwijt. Kritici wordt de mond gesnoerd d.m.v. preventieve censuur.

gravatar

Maarre wat de redactie weer eens vergeet is dat de echte kenner van het studentenleven prof. dr. ir. Bert Bokhoven (want wie geeft die studenten les?? Juist ja!) is. Dat de driedubbele ontkenning van het studentenleven en het schoonmaken opnieuw die dekselse Bert Bokhoven is. Wat de redactie de laatste tijden bezield om als deskundige niet prof. dr. ir. Bert Bokhoven (tevens begenadigd publiek spreker en trendlistener) maar een zeer dubieuze Elianne (??) beschreven door een zekere Koet (Nomen est omen!! wie heeft er ooit een vogel goede tekst zien schrijven?) op te voeren in de Speld is mij een raadsel. Redactie waar het ook over gaat hét goede antwoord geeft altijd Bokhoven, Bokhoven en nogmaals driewerf Bert Bokhoven! Straks zeggen wij (en velen met ons) ons abonnement nog op, u bent nu echt gewaarschuwd!!