hurricanehank / Shutterstock

Regenboogvlag pijnlijke herinnering aan verleden met regen

Er is veel kritiek op de duizenden regenboogvlaggen die dit weekend in de hoofdstad te zien zijn. Ze herinneren namelijk aan een periode die definitief achter ons ligt: perioden met regen. “Regen is gewoon niet meer van deze tijd”, vindt buurtbewoner Gerda van der Zwet, “dus een andere vlag zou wel zo netjes zijn.”

Reinaert de Vetter van actiegroep de Natte Eeuw is het hier volmondig mee eens. “Het is een zeer opvallende en bovendien zeer ongewenste herinnering aan ons regenverleden. Ik ga toch ook niet met een builenpestvlag lopen zwaaien, of met een voetbalshirt van het Nederlands elftal?”

Toch blijven veel mensen vasthouden aan de regenboogvlag. “Het was een donkere periode in onze geschiedenis, ook letterlijk, maar het is wel onderdeel ván onze geschiedenis,” roept een man die gekleed is in twee zwartleren riempjes. “Dat mogen we nooit vergeten!”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *