Koldunova Anna / Shutterstock

Mark betaalt netjes huur voor riante woning, terwijl vluchtelingen gratis in troosteloze omstandigheden wonen

‘Nederland is lekker goedkoop als je geen recht op huisvesting hebt’

Het leven kan soms vreselijk oneerlijk zijn. Mark (28) uit Amsterdam werkt hard voor zijn geld en daarvan betaalt hij iedere maand netjes zijn huur, terwijl uitgeprocedeerde vluchtelingen gratis en voor niets om de paar weken een nieuw kantoorpand kraken. In wat voor land leven we?

“Ik betaal iedere maand de rekeningen voor mijn gas, water en licht, maar dat hoeft blijkbaar niet als ik een uitgeprocedeerde vluchteling zou zijn die hier niet mag wonen of werken en ook niet terug kan naar het land van herkomst”, vertelt Mark verontwaardigd. “Nederland is lekker goedkoop voor mensen die volgens de IND geen recht op huisvesting hebben. Het is een paradijs voor mensen die het voorrecht hebben om met groepen in leegstaande gebouwen te wonen tot ze ontruimd te worden. Voor nul eurootjes nog wel.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

Mark voelt zich behoorlijk benadeeld. “Als je steeds een ander kantoorpand moet kraken om onderdak te vinden om de overheid te laten zien wat er op het spel staat, dan is het hier blijkbaar allemaal gratis en voor nop. Dat is toch te gek voor woorden?”

Als Mark ook een vluchteling was geweest, dan had hij nu een heleboel geld overgehouden. “Daar had ik een hele hoop leuke dingen van kunnen doen. Als je een illegale vluchteling bent in een uitzichtloze situatie, dan kan blijkbaar alles in dit land”, zegt Mark boos. “En met alles bedoel ik in dit geval het continu tussen kraakpanden heen en weer trekken met een slaapzak en een matras in de hoop om op een dag erkend te worden. En ik maar betalen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja, die arme asieleisers krijgen hier soms meer dan ze ooit in hun schijtgatlanden gehad hebben. Voor noppes he, plus gratis geld, ziektekosten, en voorrangswoning op de koop, uh kado, toe. Blijken het ’17 jarigen zonder paspoort’ met criminele bedoelingen… Zielig he?

Reageer
gravatar

Lieve Corrie,
Jouw Geert is weer terug uit Israël van zijn vakantiecursus Palestijnen Pesten, die hem door Likoed werd aangeboden. Dat is niet moeilijk te constateren, want jij schrijft weer netjes zijn dictaten over.

gravatar

Nou, met enige dialectische aanpassingen kún je dan doorgaan voor een vluchtelinge uit Suriname. Want in navolging van Erdogan wil nu ook Bouterse zijn land zuiveren van kritische landgenoten*.
(Wat zijn * “kritische landgenoten”? Dat zijn mensen die hij bij de verjaarde Decembermoorden door tijdgebrek in leven liet).