Shutterstock / goodluz

Advies voor mensen die woningmarkt betreden: ‘Begin niet als starter’

Het is woningmarktdeskundige Fiona te Haag een doorn in het oog: mensen die als starter de woningmarkt betreden. “We weten allemaal dat vooral starters moeilijk een woning kunnen kopen. Dan denk ik: waarom begin je dan zo? Verkoop eerst gewoon een huis met een paar ton overwaarde!”

Te Haag wil maar zeggen: begin niet als starter. Het is haar advies voor iedereen die een huis wil kopen. “Het is echt niet moeilijk een nieuwe woning te kopen als je net zelf een huis hebt verkocht. Zeker niet met de huidige huizenprijzen hebben. Mensen moeten gewoon als doorstromer beginnen.”

Volgens Te Haag ligt de verantwoordelijkheid niet alleen bij de huizenkoper. “De overheid heeft ook een rol. Ze zouden er zorg voor moeten dragen dat er alleen nog maar tyfusdure luxe-appartementen gebouwd worden. Mensen halen het dan wel uit hun hoofd om als starter de woningmarkt te betreden.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mijn kinderen zijn erachter gekomen hoe zij er voor kunnen zorgen dat ze niet als starter beginnen. En nu sta ik op straat. Iemand nog een kamertje voor me…

Reageer
gravatar

Hangt er vanaf hoe snel jouw kinderen jou uitzetten. Bed, bath en breakfast? Bel eens met het COA, die snakken naar cliëntele. Je bent weliswaar Nederlander maar aan de grens van Turkije en Syrië krijg je voor € 15,– een paspoort op elke gewenste naam. Wiemersma Al Hollandi, Ideetje?

gravatar

Ik zag zo’n plek waar ik meen dat ik zag dat er woningen voor ‘starters’ kwamen, wat dat in godsnaam ook mag zijn. In ieder geval het waren bleek later seniorenwoningen wat dat ook mag betekenen. Het waren bejaardenwoningen.

Reageer