Drop of light / Shutterstock

Britse comedyserie Brexit krijgt nieuw seizoen!

Goed nieuws voor fans van de Britse comedyserie Brexit: de populaire televisieshow krijgt een derde seizoen! We kunnen ons de komende tijd weer verheugen op 12 afleveringen vol bizarre dialogen, gekke wendingen en ongelooflijk geklungel.

Voor wie het nog niet kent: Brexit is een absurdistische sketchshow, geheel in de traditie van eerdere Britse series als Monty Python en Keeping up Appearances. De serie speelt zich af in in een wereld waarin de Engelsen anno 2018 in de waan leven dat ze een wereldrijk zijn. Het lijkt een subtiele uitvergroting van de realiteit, maar heeft gigantische gevolgen voor de politieke stabiliteit van het land. De grootheidswaanzin van de hoofdrolspelers doet soms pijn aan je ogen, maar laat je op de grond rollen van het lachen.

Hoofdrolspeelster is de stijve Britse premier Theresa May. Zij moet Engeland door een politieke crisis leiden terwijl zij wordt omringd door politieke vijanden. Dit leidt tot hilarische situaties. Zo zagen we in eerdere seizoenen dat de Britten begonnen aan onderhandelingen zonder het van tevoren eens te worden over een strategie. De aflevering waarin de Europese Unie aan de Britse delegatie vraagt wat ze precies willen waarna alle Britten tegelijk iets anders roepen, is absoluut een van de hoogtepunten van de Britse televisie.

Helaas namen we in de laatste aflevering van het vorige seizoen afscheid van de Brexit-minister en knorrepot David Davis en de verwarde minister Boris Johnson (heeft het uiterlijk van een zwerver, maar is afkomstig uit de elite). Maar laten we niet treuren. We kunnen de scenarioschrijvers erop vertrouwen dat het nieuwe seizoen weer veel malafide, kleinzerige of anachronistische personages herbergt.

Grote vraag in het nieuwe seizoen: blijft het BNP van Groot-Brittannië hoger dan het BNP van Angola?


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

I have always considered the People of the Netherlands to be our friends. But this is unsupportive and silly. There are British men and women alive today, who parachuted in to Arnhem and other towns, so that you people do not need to speak in German today. Such gratitude

Reageer
gravatar

Welnee Bokhove, May is altijd anti Brexit geweest, in de laatste serie zul je zien dat het altijd al haar doel was om de Brexit te doen mislukken, die plottwist zien we toch al jaren aankomen. Les 3 uit het scenaristenhandboek, een plottwist in het laatste seizoen.

gravatar

Het personage John als hotelbediende in Duitsland, die allemaal malle dingen doet, waarbij de baas zich telkens veronrschuldigt met “Er kommt aus Liverpool”, die vind ik ook echt om te gieren!

Reageer
gravatar

Ik vond het wel wat ongeloofwaardig worden. Ik bedoel, GTST was niet alles, maar dat met dat akkoord afgelopen weekend dat dan toch weer geen akkoord was, dat sloeg nergens op. En dan die massascène in het parlement, waar iedereen door elkaar riep, dat was gewoon chaos. Geen top serie. Sense8 en westworld hadden meer structuur.

Reageer
gravatar

Spannend! Genoot enorm van de vorige afleveringen!
Ben benieuwd of er ook een spin-off komt, Denk aan een Italiaanse versie of zelfs een Nederlandse versie. Al zijn de acteurs dan wel een stuk minder geloofwaardig…

Reageer