RTL Nieuws

Race tegen de klok: producent wil film over reddingsactie af hebben voor laatste jongetje uit grot is bevrijd

Het gaat erom spannen: een filmteam van Universal is op topsnelheid bezig met het schieten van een speelfilm over Thaise voetballertjes die vastzitten in een grot. Regisseur Roland Emmerich wil de film over de reddingsactie af te hebben voor het laatste jongetje is bevrijd. ‘Dit onderwerp is nu booming en dan moet je er bovenop zitten.’

Het is niet de makkelijkste productie ooit: “Voor het realisme schieten we op dezelfde berg als waar de reddingsactie wordt uitgevoerd, met lokale acteurs. Maar zo’n reddingsactie kan behoorlijk roet in het eten van je film gooien – er lopen steeds duikers en artsen door het beeld die niet bij onze crew horen.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

Emmerich heeft er wel vertrouwen in dat het goed komt met zijn film. “De reddingswerkers hopen vandaag vier tot zes jongens uit de grot te halen en dan moeten de duikers rusten. Dat geeft ons nog zeker twee dagen om de film af te ronden. Net op tijd, zodat de voetballers die het overleefd hebben ook op de première aanwezig kunnen zijn. Het zou ons wel goed uitkomen als er een tikkeltje noodweer uitbreekt, dan hebben we nog iets meer tijd.”

Mocht de echte reddingsactie niet onverdeeld tot een goed einde komen, heeft de regisseur voor de zekerheid verschillende eindes gefilmd. Maar hoe dit ook afloopt, vaststaat is dat Elon Musk de held is van de film. “Hij komt op het laatste moment met zijn mini-duikboot aan en redt de dag. Tesla is de hoofdsponsor van de film dus er moet sowieso wat product-placement in.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Moet wel lukken toch? Beetje knippen-en-plakken uit Titanic, en hoe het die film met die zinkende duikboot ook al weer? Nouja, dan nog een erotische scene, op het randje van leven en dood (iets met natte kleding en huilerig hijgende woorden over voor altijd). Stukje verbeten gezichten en oer brullen in overlappende beelden van de epische inspanning. Dan aanzwellende hoempa pa muziek, als met veel tegenlicht, direct boven de waterspiegel gefilmd, één voor één de jongetjes met een theatrale hap naar lucht, boven water schieten. Dan een fade-out, en met een ander muziekje er onder de “twee maande later” scenes. Helden worden bedankt, jongetjes gaan grootse dingen doen, held en leuk snuitje betreden de slaapkamer.

– FIN –

Reageer