Shutterstock / Frederic Legrand - COMEO

EU wil Britten uit medelijden geven wat ze willen, maar weet niet wat dat is

'Zeg het maar jongens'

De Europese Unie is een beetje geschrokken van de politieke chaos in het Verenigd Koninkrijk. Uit medelijden is de EU bereid de Britten tegemoet te komen en hun gewoon te geven wat ze willen. Kleine kanttekening: het is totaal niet duidelijk wat dat is.

“Natuurlijk, het is niet altijd even makkelijk samenwerken geweest met de Britten, maar dit gunnen we ze ook niet,” laat de Europese hoofdonderhandelaar Michel Barnier weten. “Dus wij zeggen: zand erover. We gaan netjes uit elkaar en de Britten mogen bepalen hoe. Moet de Ierse grens open of dicht? Willen jullie dat Britse burgers gewoon in de EU mogen blijven wonen? Willen jullie misschien een en ander van de gemeenschappelijke markt houden? Economie? Zelfbeschikking? Zeg het maar jongens!”

De Britten hebben nog 15 weken de tijd om hun voorstel in te dienen. Boris Johnson is opgestapt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat mij wel opvalt is dat Boris hier erg depressief overkomt. Een ‘bad hair day’, is hij net ongesteld geworden of heeft hij zojuist gehoord dat zijn vrouw een langdurige relatie met zijn butler had?

Reageer
gravatar

Ik ken het: een Engels meisje zei ooit tegen me, ik hou van je, maar je bent een Europeaan dus we zullen nooit bij elkaar komen.

Reageer
gravatar

Die Theresa (May, red.) wil mee blijven spelen, maar geen contributie betalen. Als ik Donald (Tusk, red.) was, zou ik haar zonder meer direct royeren.

Boris (Johnson, red.) wil de club verlaten, maar heeft nog geen andere club. Misschien iets voor Vladimir (Poetin, red.)

Reageer
gravatar

Ach ja, die Boris, eerst nog gewoon afgeserveerd als burgemeester van Londen, daarna omhooggevallen en afgeserveerd als minister van Buitenlandse Zaken. Wat kan dit ongeleide projectiel nu nog? Schandknaapje van DJ Trump, voorzitter van de NHS (die al geruïneerd is door zijn voorganger) of opvolger van Trees May, het betaalt alle drie goed; wat te doen? Voorzitter van de EU kan niet meer, als erkend petomane Brexiteer. Misschien met Michael Farage op betaalde langdurige vakantie naar de Kaaiman Eilanden? Of belastingvrij naar fiscaal paradijs Nederland? Bij de VVD is er een vacature sinds Henri Keizer ontslag nam om zich aan zijn uitvaart core-business te wijden.

gravatar

Bemoei je met je eigen zaken, twistzieke betweterige Speld-archief-plunderaar die je bent.

Waren de echte Steeds, Plien, Viesman, Hoofdredakteur, Polleke etcetera maar weer actief…
Een lesje bescheidenheid zou een louterende werking op je ‘Sitz in Leben’ kunnen hebben.