De Telegraaf

Aanslag op wit bestelbusje ‘kon niet uitblijven’

Vermoedelijk wraakactie voor reeks incidenten

In Amsterdam is vannacht een wit bestelbusje het slachtoffer geworden van een brute aanslag. Een man reed het busje tot twee keer toe tegen de gevel van een kantoorgebouw en stak het daarna in brand. Algemeen wordt aangenomen dat het gaat om een wraakactie na een reeks incidenten waarbij witte bestelbusjes betrokken waren.

“Dit kon niet uitblijven”, zegt Telegraaf-journalist Wierd Duk. “Berlijn, Barcelona, Londen, Toronto: dat waren allemaal witte bestelbusjes. In 2002 begon het al met sluipschutter in Washington. Recent nog de aanrijding bij Pinkpop. Zo’n actie als deze is natuurlijk niet goed te praten, maar je kan de woede best begrijpen.”

Premier Mark Rutte heeft zijn afschuw uitgesproken: “Een individueel wit bestelbusje mag nooit worden aangekeken op de slachtoffers die andere witte bestelbusjes hebben gemaakt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik wil niet zeggen dat alle witte bestelbusjes betrokken zijn, maar wel dat er altijd een wit bestelbusje een betrokkene is. Neem nou dat witte bestelbusje, laatst. Op die parkeerplaats, achter bij de ‘Spar’ in Tubbergen. Na een succesvolle eerste date, bij het cafe tegenover de ‘Spar’,van Nico en Laura, (die elkaar niet hebben leren kennen via tinder), gebruikte Nico dit witte bestelbusje niet om Laura en Nico te verplaatsen, maar als plek waar hij zich oraal dacht te kunnen laten bevredigen. Dit terwijl er ook een steegje zit tussen de ‘Spar’ en de ‘Marskramer’ waar ze al langsliepen, een fietsenhok naast het cafe en een wc bij de Vietnamese snackbar/sigarenboer.

#linksegrachtengordelJortKelderalsjournalistbijBuitenhof

Reageer
gravatar

Inmiddels heb ik na een bel ronde langs diverse importeurs begrepen dat de verkoop van witte busjes hard daalt.

gravatar

Bij “Idioten op de weg” zijn het vaak witte Lada’s die zich te pletter rijden of zelf worden aangereden.
Poetin kan deze beter verbieden, net als sneeuw, kruispunten en eigenlijk ook russen die in auto’s rijden.

Reageer
gravatar

Nou DAF, beter opletten: die zijn al een tijdje bezig hoor: o.a. in Nice, Keulen, Parijs. Allemaal wit.

gravatar

Een protestactie tegen de te lange teksten van de Telegraaf.
Zie ook:
Onderzoek wijst uit dat beknopt schrijven lastig blijkt te zijn voor mensen die studeren maar bijvoorbeeld ook voor mensen die werk hebben

1.
Sensatiebladen creëren hun eigen nieuws.
Niet alleen de producent maar de consument begrijpt dat.
Je moet er snel genoeg bij zijn, en dicht genoeg in de buurt zijn om in het nieuws te komen.

2.
Net als bij een ongeluk, maar ook bij misdaad en ziekte, let men graag op de technische kant, zonder te letten op de sociale kanten die er meestal een rol in spelen. Het accent op het puur technische is een aspect van de mechanisering van de mens die niettemin een belangrijke rol speelt in veel ongelukken, misdaad en ziekte.

3.
Het is niet zo dat mensen romans begonnen te schrijven omdat ze zo graag met hun fantasie bezig waren, maar omdat ze geen namen konden noemen of om andere redenen van beperking van meningsuiting, een beperking die nu steeds meer in de mens zelf ligt …
Nepnieuws is een gevolg van mechanisering. Waar of onwaar maakt niet uit.

Zie ook: Hebben mensen nog vertrouwen in de journalistiek? We vroegen het aan een man die met een raketwerper op de redactie van Panorama schoot

Reageer
gravatar

Nee, juist niet. Tommy Wieringa (nu bij de NRC in dienst maar tot voor kort bij De Telegraaf op de loonlijst) vatte de situatie scherp samen met: “Dát hadden ze eerder moeten doen…” en betuigde zo zijn medeleven met zowel witte bestelbusjes als met vuurgevaarlijke maffioso. Sans rancune, toch?