Lenscap Photography / Shutterstock.com

Fortnite-spelers maken zich zorgen: sommige gamers wel 8 uur offline per dag

Verslaving aan echte wereld veelvoorkomend bij gamers

Het niet-digitale leven kan voor sommige mensen een tijdrovende verslaving zijn. Daarvoor waarschuwt een collectief van Fortnite-spelers. Zij signaleren dat sommige gamers wel acht uur per dag offline zijn.

“Het komt voor dat spelers uren achter elkaar afwezig zijn”, vertelt Fortnite-speler Jarl_Snow. “Dan hebben ze hun headset afgedaan en zijn ze nergens in het level te bekennen. Het klinkt misschien onschuldig, maar je skills lijden hieronder. Hoe wil jij ooit als laatste overblijven op het eiland als je om de drie nachten wordt afgeleid als zoiets triviaals als ‘slaap’?”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

Fortnite-speler MasterMaikel valt Jarl_Snow bij. “Het leven is zo ontworpen dat je er telkens naar terugkeert. Je moet dan bijvoorbeeld naar school, of je valt flauw omdat je al drie dagen niet gegeten hebt. Dat zijn allemaal van die slimme trucjes om je erbij te houden. Als levende heb je dat misschien niet door, maar je kunt er gewoon niet even uitstappen. Heel eng.”

Jarl_Snow vertelt het verhaal van een 9-jarig Brits meisje dat van haar leefverslaving probeerde af te komen door niet te slapen en op haar stoel te plassen. “Maar uiteindelijk werd ze toch weer de echte wereld opgeslorpt, door therapie. Dat zijn natuurlijk van die horrorverhalen, maar het komt zo wel dichtbij. Het is tijd dat een leefverslaving serieus genomen gaat worden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Toen ik gisteravond even ging checken bij mijn zoon (20) lag hij in bed met een boek en zijn PC stond uit..
Hij stamelde nog een geschrokken excuus over tentamens of iets dergelijks. Ik heb geen oog dichtgedaan. Als moeder ga je daar aan kapto. wie zegt me dat hij dit niet elke avond stiekem doet?

Reageer