Apdency / Wikimedia Commons /

Geen enkel idee zonder varkens bij brainstorm Pegida

‘En als we nou eens wat anders doen?’

“Oké, een barbecue met varkensvlees bij een moskee houden, ik noteer het.” Pegida-voorman Edwin Wagensveld krabbelt iets op een gekleurd papiertje en plakt het aan de muur. De brainstorm duurt nu al een halfuur en tot nu toe bevat iedere suggestie varkens.

“Heeft iemand anders nog ideeën?” Wagensveld kijkt vragend naar de andere aanwezigen in het vergaderzaaltje in Lunteren. “Ik had nog wel iets”, zegt Sietse, een 63-jarige man met een snor. “Ik dacht, als we nou met z’n allen ‘s nachts naar een moskee gaan… Dan kunnen we iets van ‘Nederland is van ons’ op de muur schilderen”. Wagensveld knikt en begint te schrijven. “Met varkensbloed”, zegt Sietse triomfantelijk.

Het zaaltje begint instemmend te mompelen. De voorzitter kijkt op zijn horloge. Misschien moet hij het over een andere boeg gooien. “En als we eens iets heel anders doen? Iets wat we nog nooit hebben gedaan?” De anderen kijken peinzend, ze pijnigen hun brein. “Nou ja”, begint Samantha voorzichtig. Wagensveld knikt haar bemoedigend toe. “We zouden bijvoorbeeld een moskee kunnen bezetten.”

“Ja!”, roept Koos. “En dan een varken naar binnen smokkelen.” De aanwezigen gieren van het lachen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Geen enkel idee zonder varkens bij brainstorm pegida. Recent een soortgelijke gebeurtenis bij brainstorm antifa… konden niets bedenken zonder geweld.

Reageer
gravatar

Ik heb het mysterie van Bru en Schouwen-Duiveland ontrafeld. Via Zijpe bij Bru zijn de Spanjaarden destijds dit eiland opgekomen en vermoedelijk hebben ze hier een fort gehad. Je kunt dit terug herkennen aan de donkerder mensen die je daar nog veel meer terugziet, en ook in het feit dat ze veel christelijker zijn, en een tamelijk gesloten volk dat op zichzelf blijft en waar je niet makkelijk ‘tussen komt’ zoals ze vaak zeggen, achterdochtig en afgescheiden van de rest. Vroeger waren ze ook nogal zuinig op hun vrouwen, als mensen van een ander dorp hen aankeken kregen ze slaag. Vergis je niet, de Spanjaarden waren hier niet puur om land te bezetten, ze waren hier in naam van God en de kerk. Maar vandaar dat Duiveland nog zo christelijk is. Vergeten we ook niet dat het soldaten waren, en allemaal mannen en je begrijpt de militaire inslag die ze daar hebben, en de in principe tamelijk ongeletterde kant. Toch hebben ze zich voortgeplant via de (lichtere) Nederlandse vrouwen. Je ziet nog steeds hetzelfde patroon terug, de man is donker en de vrouw is licht. Het is een ritueel geworden. Destijds was er ook concurrentie met de oorspronkelijke bewoners, die immers altijd gaat over de vrouw. Vrouwen zaten er toen niet in het leger, dat was nog een zegen hoewel de vrouwen nu vaak even militant zijn. Natuurlijk zie je nu ook veel donkere vrouwen die de trekken van hun Spaanse voorouders hebben. Maar nog steeds gedragen ze zich als indringers die iets te verbergen hebben en zich daarin legitimeren met de Heer.
Weer eens een ander verhaal dan het bekende geouwehoer over racisme en open samenleving. Ziehier de oorzaak van scheiding, onderdrukking en discriminatie die zich voortzet over eeuwen tijd. Het is allemaal geworteld in dezelfde fobie die zozeer wordt geromantiseerd.

Reageer
gravatar

boring,
Ik ben het met u eens, de Hollanders zijn zo saai dat we alle volkeren in een mixer moeten doen en zo een melting pot krijgen zoals in de Balkan, met tal van potentiële conflicten voor eeuwen. Nee, de techniek zal iedereen tot slaaf maken, of een schroef in de muur.

gravatar

Leuk, die reactie van Van der Plas: met die hoogst on-academische dubbele ontkenning “nooit geen” hetgeen in begrijpelijk Nederlands zou betekenen “altijd wel”.Daarentegen wel bewondering voor de historische raciale explicatie van Maitreya: .Wij zijn allen Spanjaarden, nosotros todos Espagnoles.

gravatar

Wat is het toch een hatelijk volk die Hollanders met hun pesterige speldenprikken die je hele opvoeding duren die weer je hele leven duurt, en dan nog de verkeerde richting ook.

gravatar

Bij de coffee corner vinden ze demonstreren niet echt origineel. Het is origineler om met een plastic varkensneus op te gaan lijndansen voor de moskee.

gravatar

Ach, ach, ook hier laat de redactie weer grote open kansen voor doel liggen. Over varkensvlees dient natuurlijk prof. dr. ir. Bert Bokhoven (tevens begenadigd gastronoom en trendlistener) aan het woord te komen hier in de Speld en zeker geen doorsnee Sietse. Dus geachte redactie een laatste waarschuwing: brengt u als omindeskundige die dekselse Bokhoven, Bokhoven en driewerf nogmaals Bert Bokhoven terug of velen zullen met mij hun abonnement opzeggen! Nu is het nog niet te laat!!