Shutterstock/Door Pressmaster

Man stopt wattenstaafje te diep in oor en zet zichzelf per ongeluk terug naar fabrieksinstellingen

Sebastiaan Klaver uit Emmeloord voelt zich als herboren nadat hij een wattenstaafje zo diep in zijn oor had gestopt dat hij zichzelf per ongeluk terug naar de fabriekinstellingen heeft gezet. De 28-jarige moet opnieuw basisvaardigheden leren zoals praten, lopen en zelfstandig eten. Experts staan voor een raadsel.

Omdat Klaver druk bezig is gekleurde plastic vormpjes in de juiste gaten te stoppen van een speelgoeddoos spreken we zijn vrouw Stefanie. Geëmotioneerd vertelt ze over het incident: “Hij wilde zijn oren schoonmaken. Hij doet het altijd zo, ook al heb ik hem keer op keer gewaarschuwd dat je nooit wattenstaafjes in je oren moet gebruiken. Normaal ging dat dan toch altijd goed, maar deze keer stortte hij in elkaar en begon hij wartaal uit te slaan. Ik wist niet wat er aan de hand was.”

Het raadsel werd opgelost door een team van artsen, psychologen en een 18-jarige medewerker van de XS4All-helpdesk. “Het lijkt erop dat de patiënt een knopje aan het einde van zijn gehoorkanaal heeft ingedrukt”, zegt neuroloog Michael Gromke. “In de westerse geneeskunde wisten we tot voorheen niet dat dat knopje er zat, maar het blijkt dat als je dat 10 seconden ingedrukt houdt je motorische en cognitieve vaardigheden terug naar de fabrieksinstellingen worden gezet. Sebastiaan is nu in wezen een pasgeboren baby.”

Volgens Gromke is er weinig hoop op een spoedig herstel. “Onze eerste behandelingen met hypnotherapie en elektrotherapie zijn niet aangeslagen. Sebastiaan heeft ook zijn data niet opgeslagen sinds zijn geboorte. Het lijkt erop dat hij alles opnieuw moet leren. Het kan zeker twintig jaar duren voordat hij weer zijn oude zelf is.

Sebastiaan moet zelfs opnieuw leren eten. Stefanie probeert het ook van de positieve kant te bekijken. “Nou ja, ik heb wel altijd al kinderen gewild. En wie zou haar partner niet volledig willen kneden naar eigen wil?”

Dit artikel verscheen eerder op Der Postillon


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

😂😂😂 en waar zit de aan/uit knop? Daar zegt het artikel niets over… aangezien de meeste mannen jongetjes blijven, vermoed ik dat het deels terugzetten naar de fabrieksinstelling regelmatig plaats vindt. Mannen… pfff… kon de naam van de fabrikant nergens vinden in het artikel. Die wil zeker anoniem blijven? Logisch, anders ‘neemt’ niemand ooit nog een man van dat merk. Vaak genoeg het gevoel gehad dat ik een kind extra had ipv een partner, dus ja, als je dat soort toestanden kunt voorkomen… dan neem je natuurlijk een ander merk en model. Overigens is het- dat dacht ik althans- bij alle modellen ‘garantie tot aan de voordeur, of tot over de drempel zo je wilt’. Tja… wat doe je er aan. Het is niet bepaald een ‘buyers market’ 😂😂😂🤪🤪🤪

Reageer
gravatar

Volgens arts-assistent in een gerenommeerd ziekenhuis zou mijn man gereset worden wanneer hij met een wattenstaafje in zijn neus zou gaan, zo diep mogelijk. Hij zou dan van de verschrikkelijke hoofdpijn afkomen waar hij door geteisterd werd van een op andere dag😬werkelijk waargebeurd. Ook neus is geen aan/uitknopje, hij doet het nog😜reset ook al niet, hoofdpijn bleef……. Inmiddels hersteld, geen reset meer voor hem🙃

gravatar

Is er al onderzocht of het daadwerkelijk Sebastiaan was die het wattenstaafje 10 seconden lang in die catastrofale positie te houden? Het zou zo maar Stefanie geweest kunnen zijn gezien haar laatste commentaar in dit artikel.

Reageer
gravatar

Sebastiaan K. uit E. is exponent van de brain-wash-generatie. Deze lichting munt uit in structurele oppervlakkigheid en vergeetachtigheid en moet
-dientengevolge- elke morgen opnieuw worden geprogrammeerd. Het wattenstaafje is zowel een batterijentester als de elektronische verbinding tussen het hoofdkwartier aan het Binnenhof in Den Haag en de individuele recipiënt.

Reageer
gravatar

Met christenen die ik hier weleens zie is het niet zo dat ze moord en doodslag propageren, maar wel zo dat ze pas wakker worden als ze met die dingen te maken krijgen. Het nieuws houdt ze bij de les. De meeste mensen leven op het vlak van angst op een kinderlijk vlak, meestal verkeersongelukken, maar dat wordt te gênant. Pas werd ik bijna sociaal geaccepteerd. Bij het karretje aan de weg met groenten had een keer iemand niet betaald, een christelijke vrouw hield de zaak van een afstand in de gaten, en begon er toen zelf bij te staan. De hele dag. Ik heb haar één keer een preek gegeven. Nu begon ze over loeiende sirenes toen ik gewoon langskwam. Ze vertrouwde me, dat is misschien nog erger, ze zei we horen het wel (wat er aan de hand is).
Niemand zou ooit een verband leggen tussen sociale controle en een motorongeluk, maar ik wel. Het gezeur om je heen dat nooit opschiet en waar geen enkele progressie in zit, met wraakgierige elementen op een min vlak, bouwt een negatieve spanning op waar mensen last van krijgen en niet vanaf kunnen. Als die zich eindelijk ontlaadt krijg je een ongeluk. Het is bijna esoterie.
Ik heb nog enig verstand van rechten en criminologie, en verhalen die heel herkenbaar zijn, zo erg dat je je bijna schuldig voelt, maar iedereen denkt vanuit 1 hoek en werkt zich psychisch vaak dieper in de nesten. En de particuliere elementen van wraakzucht worden zelfs gestimuleerd op politiek vlak.
Maar ja, je moet inderdaad niet te diep in je oor peuteren, ook als je geen hersens hebt.

Reageer
gravatar

Met Maitreya hebben wij een nieuwe, ontologisch gestructureerde ziener in huis. Dus: Bye bye Bert Bokhoven. M. koppelt moeiteloos psychosociale analyses aan de vele maatschappelijk gecreëerde valkuilen waarin Christenen collectief plegen te donderen.
De mystiek rond deze Oosterling wordt vergroot door het specifieke gebruik van de Nederlandse taal. Volkomen terecht waagt niemand van het doorgaans toch doorknede en geharde Speld-kader zich aan enige vorm van literatuurkritiek, zelfs geen verdwaalde antroposoof

gravatar

Tja., dat krijg je met wattenstaafjes. Gelukkig dat wattenstaafjes dankzij de milieulobby verboden worden. Frans Timmermans zal het goed kunnen gebruiken om EU-subsidie los te peuteren.

Corrie.

Reageer
gravatar

Welnee schat, alleen de kunststofstokjes van wattenstaafjes worden verboden dankzij de enorme plasticsoep in oceanen en zeeën. Ook het verstoppen van riolen heeft geleid tot dit en andere toekomstige kunststofverboden. Stokjes van natuurlijke materialen mogen uiteraard wel.

gravatar

Hoezo ‘natuurlijk’? Sateh-stokjes (van bamboe) mogen dus ook? Bij veel mensen kunnen deze stokjes van het linkeroor naar het rechteroor (en vice versa) worden doorgevoerd zonder vitale delen te raken. Politici kunnen dat zelfs met zakdoeken, die ook worden gebruikt om krokodillentranen weg te vegen.