pixababy / gilart39

Dankzij het smelten van de poolkappen kunnen vrachtschepen een kortere route nemen naar China en zo brandstof besparen

Stapje voor stapje richting een duurzamere wereld

Het gaat goed met klimaatverandering! Omdat we zo veel CO2 uitstoten, verdwijnt het ijs in het noordpoolgebied. Dat betekent dat onze vrachtschepen naar China een veel kortere route kunnen nemen, en zo besparen we dus enorm op milieuvervuilende brandstof. Winning!

“Je denkt bij klimaatverandering al snel dat je niet echt iets kunt betekenen, maar dit geeft hoop”, vertelt econoom Jort Angang. “Dankzij een gezamenlijke inzet en doorzettingsvermogen van mensen over de hele wereld, hebben we straks geen last meer van ijs en hoeven we zo’n 40% minder brandstof te gebruiken om van Noord-Europa in China te komen. Je ziet duidelijk dat dit is wat de mensen belangrijk vinden.”

Het smelten van de poolkappen heeft volgens Angang zeker in Nederland extra positieve gevolgen voor een duurzamer handelstransport. “Mogelijk kunnen we binnenkort ook direct met de vrachtschepen aanmeren in Utrecht, waardoor vrachtwagens niet meer helemaal uit Rotterdam moeten komen. Dat klinkt als iets kleins, maar uiteindelijk telt dat wel weer op. Zo gaan we stapje voor stapje richting een duurzamere wereld.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het jammere is wel dat er dan waarschijnlijk geen winterspelen meer zijn waar Nederland kan domineren bij het langebaanschaatsen.

Reageer
gravatar

Ja hoor, ?CvH? is de mlieubeweging weer aan het bashen.

Geef die mensen toch eens een kans.
Zij geven tenmins nog iets voor leefomgeving.

Dat kunnen we van jou niet zeggen.

gravatar

Wat je zegt Carrie,

Ook bij dit draadje doet het weer aan zelfbevlekking. Zelfs onderzoekers naar de insectenpopulatie in Nederland, verbonden aan de Landbouwuniversiteit in Wageningen, luiden de noodklok. Overal waar het zich manifesteert donderen de vliegen, nachtvlinders en de lieveheersbeestjes dood uit de lucht, hetgeen een serieus gevaar vormt in de voedselketen. Nog een paar jaar met dat geleuter en de hele natuur is dood.

gravatar

Je moet niet zeuren Trollenverdelger. Als verdelger zou je verwachten dat je weet wat de oplossing voor de insectenpopulatie is. In het kort de oplossing: vogels eten insecten. Wanneer je de helft van de vogels ruimt door ze te verdelgen hebben insecten meer kans om te overleven.

Het is het concept van natuurbeheer bij de Oostvaarderplassen, dat moet je gewoon over Nederland uitbreiden.

?Problem solved. ?

Corrie.

gravatar

Klopt pik,

Het zou De Speld sieren als jij terstond op dit forum preventief wordt geruimd en binnen een paar maanden tot een jaar ziet iedereen de reactanten met niveau van weleer langzaam terugkomen. Bovendien zijn er van die vogels hier nog maar weinig over, behalve paradijsvogels met onhebbelijke trekjes, die het behoorlijk voor de rest verpest hebben.

Pas dan wordt er hier een probleem opgelost.

gravatar

Mee eens beste Trollenverdelger,

Daarbij zou ik uw betoog nog willen aanvullen door De Speld te vragen serieus te overwegen om de incestueuze clan der Paulusjens ook mee te nemen in een stukje zelfreinigend vermogen.

Enkele jaren geleden werd die club abrupt op droog ijs gelegd, toen uit kwam dat ene Paul Groot die marionetten bestierde. Paul heeft toen het pand verlaten. Nu er blijkbaar enkele maanden geleden een stroomstoring is geweest en zijn relikwieën begonnen te ontdooien, heeft er eentje het lumineuze idee gehad dat het allemaal wel overgewaaid was hier. Tevens moesten er lijntjes gevuld worden vanwege de leegloop van gerespecteerde reageerders.

gravatar

Hé, ik zie dat iemand mijn naam gebruikt om een reaxie te plaatsen. Diegene heeft een goed geheugen, want deze naam stamt nog uit een ververleden tijd dat NL nog iets presteerde op foebalgebied (toe Opa, vertel eens…)

gravatar

Ja goed hoor, beste Trollenverdelger!
Niet meer reaxionaal op de Speld, maar er blijkt ook leven na de Speld te zijn:
* Niet de Speld
* Waterford Whispers News
* Nieuwspaal
En zo meer.
De speld: ooit superleuk & gezellig, maar dat is allang verleden tijd. Als je ziet hoe hij van hiernaast c.s. nu zieltogend de draadjes moet vullen met herhaling van zetten…daar ga ik niet elke dag met plezier naar kijken. Mijn mede-reaxionelen van destijds mis ik wel.

gravatar

Ik pleit voor een open deurendag.
Als iedereen zijn ijskast 1 dag in de maand open laat staan, koelt dat klimaat razendsnel af.

Niet meer dan één dag per maand; ik heb becijferd dat we bij twee dagen per maand rond 2021 in een nieuwe ijstijd terecht zouden komen!

Reageer
gravatar

Hopenlijk worden toevallige passsanten met het oog op ernstige geuroverlast op tijd gewaarschuwd als bij jou de deuren opengaan.

Het is van Haagse alt-rechts-tokkies bekend dat er standaard altijd een paar lijken in de kast of achter de deur verborgen liggen.

Kijk maar naaar de ?PVV-fractie? van meneer Wilders.

gravatar

Waarde Cornelis,

Denk niet in problemen.
Denk in oplossingen.

Koop, net als ik, een extra ijskast, alleen voor dit menslievende doel.

gravatar

Gossie professor Pi. Je valt op door je praktische geniale ideeën. Ben je een intellectueel? Je motto: “Denk niet in problemen. Denk in oplossingen.” is spot on.

?Zullen we eens een wandeling in de duinen bij Scheveningen maken??

Lekker ding!

Corrie.

gravatar

Als straks de kolen boer weer aan huis komt rijdt hij hopelijk wel in een elektrische vrachtwagen. Anders gaat groen links moeilijk doen in de grote steden

Reageer
gravatar

Beste Foppe. Met natuurlijkgewoven geitenwollen sokken aan heb je geen kolenkachel nodig hoor! Tenminste, niet in combinatie met vloerverwarming op de warmtepomp bijvoorbeeld. Mocht vooruitgang je tegen staan dan kun je altijd nog de bordjes Vladivostok volgen.

gravatar

Nee zeg, alsjeblieft niet Vladiwostok: het was nou net de bedoeling om via een ijsvrije doorgang door Polen, Wit Rusland en Oekraïne vrij baan te verschaffen aan VLCC’s, cruiseschepen en waterscooters op weg naar Beijing, Hong Kong, Shanghai en Nanking. Zeker nu DJ Trump en zijn horden losgeslagen neoconservatieven een dikke streep hebben gehaald door NAFTA en TTIP.

gravatar

Lieve Polleke,

Als vanaf 1 juni gasverwarming niet meer mag, krijgen gezellige ouderwetse kolenkachels weer een kans.

Jouw overgrootmoeder