Wat hoor jij: ‘Israeli’s hebben recht op zelfverdediging’ of ‘Palestijnen mogen ook demonstreren’?

Mensen horen óf het een, óf het ander!

Jeetje, het internet staat weer eens in viral-vuur en vlam. Want als jij naar deze video van de Gazastrook kijkt, wat hoor jij dan: ‘Israeli’s hebben recht op zelfverdediging’ of ‘Palestijnen mogen ook demonstreren’? En voor je zegt: “Ja, duhhh, het tweede”, bedenk dan dat het internet echt best straf in twee kampen is verdeeld! Mensen horen óf het een, óf het ander.
Dit heeft alles te maken met perceptie: mensen kunnen niet twee concepten tegelijkertijd in hun hoofd houden.

Wat hoor jij? Drop een comment en laat je horen!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ruim 120 jaar geleden begonnen de Joden uit oost Europa naar Israël terug te keren.Ze troffen daar moeras en woestijn aan, zeer dun bevolkt met Arabieren. Ze kochten de grond tegen woekerprijzen!Men leefde vele jaren in vrede naast elkaar.Het gebied werd een Brits protectoraat, er onstond tweedracht omdat de Britten meende dat hun belangen beter werden gediend door de Arabieren.
Na WO2 werd door de gehele wereld gestemd over een Joodse staat, iedereen, ook de Arabieren beloofden de uitslag te accepteren! Die zou duidelijk negatief worden, verwachtten ze, 67% halen ze nooit.
Maar er werd ruim 67% gehaald. Onmiddelijk begonnen de Arabieren een oorlog tegen het nieuwe staatje. Ja met een 700voudige overmacht! Het onmogelijke gebeurde, Israël kon ongeveer de helft van het meermaals beloofde land behouden, met een luchtmacht bestaande uit één ouderwets vliegtuigje en een zeer sterke moraal bij Israël. Het andere deel werd door Arabieren bezet.
In 1967 hadden de Arabieren weer voldoende moed verzameld om opnieuw met hun, nog steeds, 700voudige overmacht een oorlog te beginnen. In 6 dagen…..ja zes dagen….. was die oorlog ten einde ten gunste van Israël.De bezette gebieden werden bevrijd, het extra veroverde gebied werd al snel aan de oorspronkelijke staten teruggegeven, met uitzondering van Golan. En dat had gegronde redenen.
In de 70 jaren dat Israël bestaat is het een oase geworden tussen woestijnen, dank zij de kwaliteiten van de Israëllieten.
Arabieren die in Israël zijn blijven wonen hebben dezelfde rechten(en plichten) als de joden!
Uit de omringende Arabische landen ontstond een toestroom van joden, die overal uitgebuit en naar het leven gestaan werden!
Gaza was, direct na zelfstandig geworden te zijn zeer dun bevolkt. Ondanks dat de Joden van massamoord worden beschuldigd is het nu een overbevolkt gebied. Wat leeft van geld dat door ons wordt opgebracht.
Men schiet voordurend raketten naar weerloze burgers in Israël en is dan verbaasd dat die afschietplaatsen uitgeschakeld worden. De westerse media geven de Arabieren een comfortabel platform voor propaganda!
Wanneer de terroristen aan de Gaza kant van de grens blijven gebeeurd ze niets, zodra ze bewapend oversteken weten ze door vele waarschuwingen dat ze uitgeschakeld zullen worden. De Arabische helden maken gebruik van kinderen en “onschuldige” vrouwen als menselijkschild! Onvermijdelijk dat zo´n schild soms getroffen wordt, ondanks dat Israël het probeert te vermijden.Er is plaats genoeg in het dun bevolkt Arabische deel(Jordanië), maar ook daar zijn terroristen niet welkom.
Ik daag iedereen uit om dit stukje geschiedenis te bestrijden, wèl met feitelijke argumenten.

Reageer
gravatar

?Duidelijk verhaal.? Maar mijn vermoeden is dat de doorgaans pro-Palestijnse linkse establishment het niet zal lezen, het is te lang. Van lange teksten houden ze niet van. Ze zullen zich houden bij hun vooringenomen standpunten. Van feiten willen ze niets weten.

Dat is alleen maar ongemakkelijk voor ze.

Corrie.

gravatar

Corrie,
Wanneer nooit de feiten genoemd worden, zullen degenen die makkelijk te manipuleren zijn altijd de grootste schrewer volgen.
Dat zijn vandaag die Arabieren.
Palastijnen bestaan niet en hebben nooit betaan.
Wie kan mij een “palastijnse premier noemen, hun nationaal produkt hun im-export produkten.
Palastina is de naam vam een streek, zoals in Holland het Gooi of de Achterhoek.

Ik denk dat het tijd is om wakker te worden en de propagandaleugens te doorzien.

Maar alleen de domoren denken alles te weten en leren niet meer bij.
En inderdaad, dat korte stukje van mij is voor de meerderheid al te lang.
Een kudde schapen die gestuurd wordt waarheen onze politici het willen.
De herder van een kudde schapen zoekt niet het belang van de schapen, maar gebruikt ze voor eigen profijt, net als onze politici.

Oei, ook dit is alweer te lang voor de meesten die lezen moeilijk vinden.

gravatar

Citaat: “Oei, ook dit is alweer te lang voor de meesten die lezen moeilijk vinden.”

Hihi, inderdaad lange teksten zijn voor het pro-Palestijnse linkse establishment te moeilijk.

?Ze vinden dat hun ogen ervan gaat prikken.?

Corrie.

gravatar

Denk niet wit, denk niet zwart, denk niet zwart-wit
Denk niet wit, denk niet zwart, denk niet zwart-wit
Maar in de kleur van je hart, maar in de kleur van je hart

Reageer
gravatar

Het linkse establishment in Nederland hoort ‘Palestijnen mogen ook demonstreren’. Maar de sound klopt niet. Het is ‘Palestijnen mogen een ander land binnenvallen onder het mom van demonstreren’.

Reageer
gravatar

De Isrealische regering bestaat nazi’s die koketteren met de 2e wereldoorlog en die Palestijnen ausradieren wegens hun afkomst: namelijk uit het land dat is van hen is gestolen door een groep geflipte joden. Leuker kan ik het niet maken.

Reageer
gravatar

Lees eens een geschiedis boekje van 70 jaar geleden
en probeer dan je reactie eens te onderbouwen met feiten.

gravatar

Trouwens vandaag zat ik even bij een bankje, er zat gelijk een zwart-wit vogeltje naast me. Ik dacht het is een vinkje, maar het was een jonge zwaluw die net een paar meter vooruit over de grond kon vliegen. Hij ging midden op de weg zitten. Ik probeerde hem terug te sturen terwijl ik het verkeer van twee kanten tegenhield toen hij de andere kant vloog. Er zijn niet veel zwaluwen meer in Nederland hoorde ik van iemand. Ik zei dat komt door die nieuwe stalen schuren. Dat is ook zo met uilen en dergelijke die zich half verbonden hebben aan de mens dien immers zichzelf wil vernietigen. Ik ken iemand die hier opgroeide die alle planten en vogels uit de omgeving kende uit zijn hobby als kind, die later uilennesten is gaan maken die hij over heel Nederland verkocht. Toen hij bij een vergadering was van een concurrerende natuurorganisatie werden de banden van zijn auto lek geprikt. Hij zei uit jaloezie. Hij is er toen mee gestopt. Hij was kennelijk bang voor zijn leven, want op dat niveau is de eilander buitengewoon link tenzij je die zaken in het buitenland publiceert. Want de eigenwaan in de buurt is evenredig aan die van de hele wereld.

Reageer
gravatar

Het is makkelijker wanneer ze je van pedofilie verdenken dan wanneer ze die enige scherpte verliezen en je vertrouwen, want dan word je verplicht in de diepste duisternis.

gravatar

De media of je nou snoep gaat kopen of in een moordzaak betrokken bent, of het nu gaat om gender equality of racisme, incest of verkrachting, alles is even interessant als bewijs of niet-bewijs van de evolutie van de pre-evolutionaire holenmens in de mens om geen aandacht te besteden aan Maitreya.

gravatar

“Drop een comment” toont de luiheid van de redactie om iets wat ze lezen in hun computerprogramma simpelweg te vertalen in gewoon Nederland: “geef een reactie” of “geef commentaar”.
Mijn eerste suggestie heeft trouwens mijn voorkeur.

Reageer
gravatar

Geachte meneer Steeds,

U ontgaat de reusachtige taalfout in het vervolg van de bewuste zin: “en laat je horen.”

Bedoeld wordt niet geef een gil of zo, maar “en laat van je horen” (over het bericht).

gravatar

De Israeli’s hebben recht op zelfverdediging. Als zij niks zouden doen zouden ze geen land meer hebben.

De palestijnen zoeken ruzie op. Ze kunnen niks anders dan terroriseren, hebben niks opgebouwd in hun eigen land.

Reageer
gravatar

Goh, wat vreemd ! De palestijnen zijn zonder reden uit hun huizen en van hun landerijen verjaagd en doen daarna zomaar steeds vervelend. Niet te begrijpen (voor sommigen).

gravatar

Goed zo mensen, dit is wat we willen: loopgravenoorlogen in het forum. Zet je stellingen nog wat scherper neer! Sjon, jij bent aan de beurt.

gravatar

Natuurlijk: “Israeli’s hebben recht op zelfverdediging.”
Palestijnen hebben het er zelf na gemaakt. Ze weten dat Israël hard zal toeslaan wanneer Hamas zal proberen de grens over te steken.

Wat echt schokkend is de dood van de 8 maanden oude Palestijnse baby. Welke moeder neemt haar baby mee naar een demonstratie waarbij doden en gewonden kunnen vallen?

?Wat ben je dan voor een moeder??

Corrie.

Reageer
gravatar

Ach, het experiment “Israël” heeft met 70 jaar lang genoeg geduurd voor een evaluatie. En als dat negatief uitvalt: gewoon elders opnieuw proberen, liefst waar nog geen mensen wonen.

gravatar

Het moet inderdaad lijken of terroristische aanslagen door moslims zijn georganiseerd. En steeds maar weer “hun paspoorten” laten slingeren op de plaats des onheils. Zelfs de domste kruimeldief doet dat nog niet, dus iets klopt hier niet.

gravatar

Lieve Corrie, jouw bericht vraagt om een verstandige reactie.

Weet jij dan niet dat het gehele gebied waarin joden nu wonen voorheen Palestina werd genoemd? Daarin gingen Allah-gelovigen en Jahweh-gelovigen eeuwenlang betrekkelijk vriendschappelijk met elkaar om, totdat Jezus-gelovigen er (en overigens overal ter wereld) de baas gingen spelen?

Op gezag van die christenen, vooral de Amerikaanse, mochten de joodse immigranten – die zich Israëlie gingen noemen – de oorspronkelijke bewoners uit het gebied gooien, dat de christenen hen hadden toegewezen. Vervolgens nemen die “Israëlie” ook de uitwijkgebieden van de oorspronkelijke bewoners langzaam maar zeker in bezit.

Een beetje beter de geschiedenis volgen, lieve Corrie.

gravatar

Do dotje toch, nog nooit gehoord vam de christelijke en joodse exodus uit het gehele midden oosten? Open je ogen en accepteer het feit dat de islam geen vreedzame samenleving aan kan/wilt

gravatar

Hoi Do Do, bedank voor je vooringenomen les. Maar de demonstraties van Hamas heeft toch wel vooral met antisemitisme te maken en niet zo met geschiedenis. Onze joodse vrienden worden al eeuwenlang opgejaagd en vermoord. Vooral de pogroms in Oost Europa zijn berucht. Ze hebben het volste recht op een thuisland. Dat jij in de Palestijnse fabel: “het recht op terugkeer” gelooft klopt niet. De Palestijnen hebben de oorlog verloren.

https://likud.nl/2018/04/palestijnse-fabel-103-er-bestaat-een-recht-op-terugkeer/

Dommie dommie Do Do.

Corrie.

gravatar

Inderdaad waren de progroms vreselijk, om nog maar te zwijgen van de holocast door de nazi’s.
Maar dat waren dus niet de palestijnen of andere moslims.
Israël gedraagt zich als een jongen die op straat is afgetuigd door grotere jongens en dan het recht meent te hebben thuis zijn kleinere zusje in elkaar te slaan.

gravatar

Ik hoor: “Dit mag nooit weer gebeuren, hier moeten we van leren”
Mijn Joodse buurman hoort: “Dit mag ONS nooit weer gebeuren, bedankt voor de handleiding!”

Reageer
gravatar

Die Joodse mensjes moeten eerst een keer normaal doen potverdikkeme. Eerst zielig lopen janken over de Tweede Wereldoorlog en vervolgens doen ze het dunnetjes over.
En Geert Wilders kan de pot op!
Lange leve GroenLinks❤
?????

Corrie.

Reageer