nos.nl

Waar komt de jaarlijkse traditie van het uiteenvallen van het 50Plus-bestuur vandaan?

Elk jaar vindt op de veertigste dag na de oprichting van 50Plus het uiteenvallen van het bestuur plaats. Hiermee wordt herdacht dat 50Plus een overbodige partij is die geboren is uit interne strubbelingen. In de loop der jaren zijn er nog tradities aan toegevoegd zoals de daling van het aantal leden van de partij en vechtpartijen bij lokale afdelingen.

Over het algemeen wordt aangenomen dat de dag officieel een feestdag is geworden toen Henk Krol in 2013 opstapte als fractievoorzitter en het uiteenvallen van de partij in 50PLUS/Klein en 50PLUS/Baay-Timmerman. De feestdag gaat vooral gepaard met hoongelach en hoofdschudden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gelul! De partij is helemaal niet overbodig: zij is ervoor om Henk Krol van een adequaat inkomen te voorzien zodat deze aandachtsgeile afgelebberde relnicht zich niet hoeft te prostitueren om een bete broods te kunnen bekostigen. Henk is weliswaar totaal overbodig, maar het is een DENK(!)fout om dan de partij overbodig te verklaren.

Reageer
gravatar

Nog veel beter advies.

Spreek flink kwaad over Mohammed, Allah en wat ajatolla’s, en ruk veelvuldig selectief enkele Koranpassages uit hun context. Dan krijgt hij ook vier kleerkasten om zich heen, zoals Geert W.
Dat is reuze goed voor zijn imago.

gravatar

Het probleem van Henk Krol is -in essentie- dat een groot deel van zijn natuurlijke achterban: de 1e generatie (babyboomende) moslims na 40 jaar nog steeds onvoldoende het Nederlands beheerst; met uitzondering van kernbegrippen als “kinder-, huur- en zorgtoeslag” en “Suikerfeest”. Zoals men weet is het urkse deel van onze bevolking vrijgesteld van het inburgeringsproces. Ergo dan: Erdogan is daar tegen voor zijn landgenoten in de bezette gebieden.

gravatar

Opa Buiswater, de Urkers zijn helemaal niet vrijgesteld van het inburgeringsexamen, alhoewel ze met vlag en wimpel zouden zakken.

Ik heb overigens horen fluisteren dat u volop frauduleus geniet van “kinder-, huur- en zorgtoeslag”, maar nooit heeft genoten van het prachtige “Suikerfeest”.

gravatar

Jazeker Mohammed A., ik heb jarenlang mogen genieten van naburige Suikerfeesten.
Id-al-Fitr: midden-Oostelijke gastvrijheid in optima forma. Tof dat je mij -Urker van huis uit- zo diplomatiek attent maakte op een typefout. Maar ben je intussen niet wat teveel ingeburgerd? Het is namelijk regeringsbeleid dat Turkse migranten geen inburgeringsexamen hoeven doen. Wellicht heb je in DENK-sportkringen hardop horen fluisteren over mijn ‘frauduleus genieten’ van allerlei toeslagen. Tweedehands nepnieuws of rechtstreeks uit betrouwbare bron in Ankara? Wat schuift het nou om dit soort agitprop via De Speld te verspreiden? En tenslotte: “ingeburgerde imam’ en ‘Turks-Marokkaans’, zijn dat niet twee contradictio’s in terminis?

gravatar

Het probleem van 50Plus is dat ze leden, kiezers en bestuurders van onder de 50 afschrikken.
Beter is het om de partij 18Plus te noemen, wat ook meteen een ondeugende suggestie uitstraalt. Altijd goed voor meer stemmen.

Reageer
gravatar

De vraag in het redactionele artikel is retorisch bedoeld: “Iemand” antwoordde met een zeer relevante wedervraag. Het antwoord op DEZE vraag luidt echter ontkennend, getuige de tegeltjes-wijsheid: “Onkruid vergaat niet”, zeker niet met een jaarlijkse toelage van -minimaal- een ton bovenop de AOW. Toch moeten we de hoop niet verliezen dat er ééns een waardige exponent van de groeiende groep 50-plussers zal opstaan. Desnoods Jan Tromp zelve. Op een verlichte katholiek al;s Dries van Agt. Of een -in eigen kring gerehabiliteerde- integere VVD’er als de nieuwbakken uitvaartondernemer Henri Keizer