Studio Speld / Shutterstock

Starterswoningen hebben vaak geen aparte kamer om in te huilen

Het wordt voor starters op de huidige woningmarkt steeds moeilijker om een geschikte woning te vinden. Veel van hen nemen hun toevlucht in kleine appartementen, maar daarin is vaak geen aparte kamer aanwezig om in te huilen.

Een slechte ontwikkeling, stelt binnenhuisarchitect Moses Adeyuigbe. “Mensen, zeker jonge mensen, hebben een ruimte nodig waarin ze zich beklagen over hun droevige lot. Op een gespannen woningmarkt beknibbelen starters echter al gauw op zaken die ze niet nodig denken te hebben, zoals een extra slaapkamer, of een kamertje waar men zich op de knieën kan werpen en hevig kan huilen om het gevoel dat de dwingende structuren van onze maatschappij eigenlijk niemand de vrijheid geven om werkelijk zichzelf te zijn.”

Adeyuigbe benadrukt dat de schuld ook bij ontwikkelaars van nieuwe bouwprojecten ligt. “Ze vertellen graag dat jonge mensen tegenwoordig toch liever huilen in koffietentjes. Maar dat doen ze dan kleinere woningen kunnen bouwen. En het is ook helemaal niet waar, mensen willen gewoon thuis huilen. En dat is ook fijner voor de barista’s.”

Voor kortere periodes kan men best huilen in een meterkast of onder de douche, vertelt Adeyuigbe. “Sommige kleine appartementen hebben een kleine berging op zolder, ook daar kan je prima huilen. Maar op de lange termijn is het wel echt beter om je emoties genoeg ruimte te geven. Anders ga je het opkroppen en voor je het weet zit je te huilen in de woonkamer. Dat wil niemand.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Daar komt nog bij dat huilen in een koffietentje best kan, maar dat huilen in een microbrewery echt niet geaccepteerd is.
Ik huil zelf altijd naar de volle maan, maar dat is het resultaat van een memorabele vakantie naar Roemenië.

Reageer
gravatar

Piet Hein, uw reactie verdient nadere uitwerking. Vraag 1: was het een georganiseerde TUI-groeps vliegreis of een individuele fietstocht?
Vraag 2: was het een gewone rondtoer door Roemenië of een reis specifiek naar Transsylvanië?
Vraag 3: was er een bezoek aan de burcht van Vlad de Spietser?
Vraag 4: bent u -en route- in de hals gebeten door een op een vleermuis gelijkend wezen met een rode cape?
Vraag 5: treedt bij het huilen bij volle maan ook tijdelijk versnelde haargroei op borsthoogte op?
Als u alle vragen met “ja” hebt beantwoord kunt u aanspraak maken op specialistische hulp volgens uw extra verzekering inzake “kosten verbonden aan tandarts en/of mondhygiëniste”

gravatar

Wij hebben heeel veel lege kamers over om in te huilen….met gratis een reden erbij om emmers mee vol te janken. Wel een helm opzetten en veiligheid is niet gegarandeerd….groeten oet Grunn.

Reageer
gravatar

Wat dacht de redactie van de veel te kleine slaapkamers voor een bed van redelijke afmetingen waarin hevige gerollebold (als je begrijpt wat ik bedoel) kan worden. En eventueel na afloop te huilen van geluk.

Reageer
gravatar

Waarom huilen? Ik heb mijn woonkamer veranderd in een stroopwafelkamer, met behang waar stroopwafels op staan, de eettafel een ronde tafel en er uit ziet als een grote stroopwafel. De bank bestaat uit stroopwafelkruimels.
Als ik daar ben hoef ik niet meer te huilen!

Reageer
gravatar

‘Maarre’ en Guus Meeuwis. De fixatie van Maarre op multi-talent Bokhoven is duidelijk; ik deel hem niet, maar hij is begrijpelijk. Maar het afkraken van jeune premie Adeyuigbe is m.i. onterecht. A. is succesvol ontwerper van ‘de schoienendoos’ als vrijgezellen- annex studentenwoning en -in samenwerking met Kwame Mpufu- ook bezoldigd adviseur van De Speld inzake gewetenskwesties. Kwame Mpufu is bovendien aangezocht om als Dagelijks Bestuurslid van politieke partij 50 + de kleuren en belangen der ouderen te verdedigen. Dat zegt genoeg.

gravatar

Erratum: lees in bovenstaande reactie s.v.p. ‘De Schoenendoos” i.p.v. De Schoienendoos (typefoutje).

Addendum: Mpufu is recent door Omroep Max genoemd als mogelijke opvolger van voorzitter Jan Slagter; op basis van zijn kennis van het misbruik door Afrikaanse staatshoofden van ontwikkelingsgelden uit de EU.

gravatar

Maarre Outsider: zowel Kwame Mpufu als Adeyuigbe kan in de verste verte niet tippen aan die dekselse weergaloze neen, wat moet ik zeggen meer dan briljante prof. ir. dr. Bert Bokhoven (naast omintalent tevens begenadigd trendlistener). Een in het verleden zo hoogstaand E-zine als de Speld destijds is er (voor de kwalitatieve achteruitgang) op na te lezen: niets dan meer dan uitmuntend commentaar van deze Bokhoven!!

gravatar

Maarre wat de redactie weer eens vergeet is dat de echte deskundige van Nederland wat huisvesting en starterswoningen betreft prof. dr. ir. Bert Bokhoven is. Dat de driedubbele ontkenning van woningnood opnieuw die dekselse Bert Bokhoven is. Wat de redactie de laatste tijden bezield om over een zeer belangrijk onderwerp als volkshuisvesting niet prof. dr. ir. Bert Bokhoven (tevens begenadigd publiek spreker en trendlistener) maar een zeer beneden de maat type als Adeyuigbe op te voeren in de Speld is mij een raadsel. Redactie waar het ook over gaat hét goede antwoord geeft altijd Bokhoven, Bokhoven en nogmaals driewerf Bert Bokhoven! Straks zeggen wij (en velen met ons) ons abonnement nog op, u bent nu echt gewaarschuwd!!

Reageer