Shutterstock / Praphan Jampala

Letter ‘A’ 5 weken buiten gebruik

Rdppelslde bestellen voorlopig niet mogelijk

De letter ‘A’ is de komende tijd niet te gebruiken. Bij de eerste letter wordt uitgebreid onderhoud uitgevoerd, een klus die zeker tot 11 juni duurt.

“De letter is sinds de tijd der Feniciërs schier niet meer onderhouden, en dit kon je merken” legt linguïst Pieter v Hoogstr uit. “In het spreken ging het nog wel, echter werd het schrijven hevig bemoeilijkt. Streepjes en puntjes vielen dikwijls door de grote letter heen en de kleine letter leek soms meer op een vis.”

Met het letterherstel is het even behelpen, stelt V Hoogstr. “Sommige woorden zullen in het geheel niet uitgesproken kunnen worden. Rdppelslde bijvoorbeeld. Je wordt vreemd bekeken indien je het probeert te bestellen. Zulks is nu misschien even vervelend, doch eer we gereed zijn kunnen we weer 3 millenniums met de letter vooruit.”

Tאאlgebruikers kunnen in noodgevאllen gebruik mאken van de Hebreeuwse א.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kn zoiets niet beter ‘s nchts en in het weekend? Ik wil op werkdgen grg zeggen dt ik bl en dt ik lles wrdeloos vind, mr nou kn dt niet. Gemiste kns. Nou j, hoe dan ook: Z kmpioen!

Reageer
gravatar

nee, de letter b is aan het staken, omdat de werkdruk te hoog is en de letter b geen tijd heeft voor plaspauzes

gravatar

hoofdletters en kleine letters? Als je toch een ‘A’ wilt typen kan je een oude, gebruikte ‘A’ kopiëren en plakken met het klembord.
Als je nog Windows XP of ouder draait, kan je de A nog steeds gebruiken, maar omdat er aan gewerkt wordt kan het een Blue Screen of Death opleveren

Reageer
gravatar

Wɐɐrom wordt de ɐ niet gebruikt? Dɐt herkennen de mensen tenminste nog. En geldt dit ook voor de ɐ met diɐcritische combinɐties of wordt de á ook in onderhoud geplɐɐts? Kan primɐ ook ɐls ɐ́.

Reageer