YouTube / EWQMinesweeper

6 tips tegen hackers die je high score in mijnenveger willen verbeteren

Het is de nachtmerrie van iedere computeraar: een hacker breekt ongemerkt in in je computer en als je inlogt kom je erachter dat hij je high score in mijnenveger heeft verbeterd. Gelukkig hebben computerexperts een paar manieren bedacht om dat te voorkomen. Dit zijn ze.

1. Verstop de snelkoppeling naar mijnenveger in een map genaamd ‘Belastingaangifte 2013’

De hacker kan je hoogste score in mijnenveger nooit verbeteren als hij het spelletje niet eens kan vinden. Als je de snelkoppeling van je bureaubladachtergrond een mapje met een obscure naam insleept, heeft zelfs de meest gehaaide computeraar te veel tijd nodig om ‘m te vinden.

2. Doe de gordijnen dicht als je mijnenveger speelt

Als je elke keer dat je mijnenveger speelt de gordijnen stevig dichttrekt voorkom je dat hackers door het raam meeloeren op het computerscherm, en zo je technieken kunnen afkijken. Als je niet zeker weet of er toch niet stiekum iemand meekijkt, zet dan een zonnebril op zodat ze je oogbewegingen niet kunnen volgen.

3 Verander je wachtwoord

Het wachtwoord ‘Ilovemijnenveger’ is veel te makkelijk te raden. Verander dat bijvoorbeeld in ‘il0vespidersolitaire’, dat is niet alleen moeilijker te raden maar dan stuur je computerhackers bovendien op een dwaalspoor. Nu denken ze dat spider solitaire je lievelingsspel is!

4. Verander de mijnenveger-instellingen na iedere keer dat je gespeeld hebt

De instellingen in mijnenveger zijn aan te passen. Jij speelt natuurlijk volgens de in 2007 officieel vastgelegde regels van de Internationale Mijnenvegerbond, maar je kunt na iedere speelsessie in de instellingen het aantal mijnen handmatig enorm verhogen. Zo zullen de scores van de hacker niet erkend worden door de wedstrijdjury, en zal hij ook dikwijls snel een bom aanklikken. Daar heeft hij niet van terug. Je vindt de optie onder ‘file’ en dan ‘preferences’.

5. Schrijf je topscores op in een schrift

Niets is zo veilig als het handschrift. Als je met pen in een schriftje je scores bijhoudt zal de hacker nooit weten hoe goed hij het precies moet doen. Berg het schriftje op in een la en bewaar de sleutel goed!

6. Word wereldkampioen mijnenveger

Als je zó goed bent in mijnenveger dat je de beste speler van de wereld bent, kunnen hackers hacken tot ze een ons wegen maar ze kunnen je high score toch niet verbeteren want er is niemand in de wereld die zo goed is in mijnenveger als jij, zelfs geen hacker.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *