Shutterstock / Robert Hoetink

Man die dagelijks uren besteedde aan scrollen door geestige memes overleden

In memoriam

Zijn vrienden en familie wisten niet anders: elke dag scrollde Michael urenlang door memes en andere grappige filmpjes en plaatjes op het internet. Met grote schrik en verdriet leerden zij op vrijdagochtend jongstleden dan ook dat het scrollen tot een onverwacht einde gekomen was. Michael is overleden.

Voor zijn vrienden was hij vaak onbereikbaar, maar als hij tussen al zijn tabbladen door aandacht voor hen wist vrij te maken, kregen ze een leuk plaatje met tekst opgestuurd. “Het was vaak herkenbaar”, herinnert een vriend. “En meestal was het ook nog eens op komische wijze toepasbaar op mijn huidige stemming.”

Michael heeft alles gezien. Van de eerste lolcats op Icanhazcheezburger tot aan die baby van 9gag, van hondenplaatjes tot somebody toucha my spaghet. Hij maakte het nihilisme zich met volle overgave eigen. Of zoals hij het zelf vaak zei: “lol”

Op zijn begrafenis werd met bewondering gesproken over Michael: “We herdenken vandaag een bevlogen man, als het om memes gaat dan. Hij heeft zo enorm veel memes gezien. Ik ken niemand die zoveel memes heeft gezien als Michael. Hij was echt de hele dag aan het scrollen. Hij is gestorven terwijl hij deed wat hij het liefste deed: plaatjes van Shrek bekijken en zo.”

De begrafenis werd emotioneel afgesloten. “Michael, we zullen je voor altijd herinneren met dit gifje van The Eric Andre Show. Jammer dat je dood bent, misschien wel bij Harambe in de hemel, je had het vast prachtig gevonden. Maar je zal altijd bij ons blijven Michael: never gonna give you up, never gonna let you down.” Daarna werd Smash Mouth absurd luid afgespeeld.

Michael is 34 jaar geworden. De laatste meme die hij zag was een variatie op de American Chopper Argument, waarin een oude man op agressieve wijze met een jonge man discussieert over de sorteerhoed van Harry Potter.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is wat kort door de bocht, maar kunnen we hieruit constateren dat er een causaal verband bestaan tussen vroegtijdig overlijden en het scrollen op internet?

gravatar

ik mis numa numa, het Star Wars kind, niezende panda, de dramatische eekhoorn en uitspraken als ‘leave Britney alone!” voor bij de begrafenis. Wel jammer

Reageer
gravatar

is Henk Krol ook al overleden? Hij heeft ook wat met overleden mensen. Volgens mij kwam zijn partij ook op voor de rechten van een grote groep overleden mensen

Reageer
gravatar

Memes zijn zichzelf vermeerderende eenheden van de culturele evolutie, zoals een gen de eenheid is van de biologische evolutie. Ook wel omschreven als een besmettelijk informatiepatroon. Lees verder mijn populaire boek “The Selfish Gene”.

Deze definitie is overduidelijk. Waarom wordt het woord meme dan hier verkeerd gebruikt?

Vertaald uit het Engels door Do Do.

Reageer
gravatar

Vandaag zag ik ergens net toen ik wegging de mensen van Bru Nu. Toen ik mijn fiets pakte was de inhoud van mijn fietstas op straat omgekeerd. Dat is de soort humor hier in de buurt. Een advertentiesite met 1 procent journalistiek, het begin van nepnieuws. Ik heb hier destijds mijn visie op dit eiland, Schouwen-Duiveland, en de brief aan Laodicea uitgelegd en deur aan deur rondgestuurd. Inclusief een uitleg van de latere plannen van Brouwerseiland. Ze schreven dat ik lid van een sekte was (daar krijgen ze hier allerlei beelden van over seks) die stiekem wegvluchtte, het was al laat toen ik de mensen die hierom later mijn moeder vermoordden, vanachter de geraniums zag komen.

De brief aan Laodicea, Openbaring 3, vers 14-18
En schrijft aan de engel van de gemeente in Laodicea: Dit zegt de Amen, de trouwe en waarachtige Getuige, het Begin van de schepping van God: Ik weet uw werken, dat u niet koud bent en niet heet. Was u maar koud of heet! Daarom, omdat u lauw bent en niet heet of koud, zal Ik u uit Mijn mond spuwen. Omdat u zegt: Ik ben rijk en verrijkt en heb aan niets gebrek, en u weet niet dat u de ellendige, jammerlijke, arme, blinde en naakte bent, raad Ik u aan goud van Mij te kopen, gelouterd door vuur, opdat u rijk wordt; en witte klederen opdat u bekleed wordt en de schande van uw naaktheid niet openbaar wordt; en ogenzalf om uw ogen te zalven, opdat u kunt kijken.

Reageer
gravatar

Moeilijk te geloven dat ze zelf zoiets zouden doen.
Toen ik naar het strandje ging, kwam ik daar een Pool tegen die me een biertje gaf. Zijn vriendin had een café gehad in Oosterland, een naburig dorp waarmee kennelijk een oude vete bestaat van honderden jaren geleden waar niemand meer van weet waar het precies over ging. Ze zei dat als er mensen uit Bru kwamen het meestal vechten werd.
De journalistiek moet zich kennelijk nogal zwaar aanpassen aan de lezer.

gravatar

Professor Van der Plas,
Het staat voor de eeuwigheid geschreven in de bankjes aan de Oosterschelde.
Zo kom je er nooit vanaf.
Scoren.