Wikimedia Commons / SpaceX

Elon Musk wil Tesla Roadster terughalen uit de ruimte

‘Die kunnen we nog gewoon verkopen’

Elon Musk wil de Tesla Roadster die afgelopen maart in een baan rond de planeet werd geschoten weer terughalen. Musk ziet zich genoodzaakt om het voertuig weer terug op Aarde te krijgen nu zijn bedrijf het afgelopen kwartaal historisch diep in de rode cijfers is gedoken.

De massaproductie van de Tesla Roadster staat gepland voor 2020, maar of het bedrijf dat gaat halen is nu onzeker. Daarom wil Musk het enige tot nu geproduceerde exemplaar alvast terughalen. “Honderden mensen hebben al een aanbetaling gedaan. We moeten er alles aan doen om de rij wachtenden zo klein mogelijk te houden. De auto heeft nul kilometer op de teller, dus die kunnen we nog gewoon verkopen.” Musk hoopt zo het vertrouwen van de geldschieters te behouden. “Als we over een paar jaar zwarte cijfers schrijven, kunnen we onze auto’s weer naar hartelust het luchtledige in knallen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ah, dus er was zojuist helemaal geen tramstaking in I Amsterdam? Was heel even bang dat ik dat hele stuk l van Artis naar CS moest lopen. Wat zeg je: “Neem dan gewoon een taxi”. Maar ik spreek geen woord Turks.

gravatar

Corrie; nou weet je ook gelijk hoe Tom Cruise aan zijn voor en achternaam komt: Tom (van TomTom) en Cruise (van Cruise control). Amerikanen hebben meestal een toneelnaam: DJ Trump is helemaal geen DJ en ‘Trump’ is een gemakzuchtige verbastering van het Duitse gehucht ‘Strumpf’, waar zijn grootvader vandaan kwam. Die moest Duitsland ontvluchten i.v.m. het Neurenberg-tribunaal.

gravatar

Tijdens de lancering heeft de auto de geldende snelheidsregels ruimschoots overtreden. Elon heeft de boete niet op tijd betaald. De auto moet terug voor in beslag name.

Reageer
gravatar

Bijna failliete Elon Musk moet straks ook alle Tesla-accu’s terughalen waarop hij acht jaar garantie heeft beloofd, maar die maar drie of vier jaar meegaan,

Reageer