YouTube - Veteranenplatform

Organisatie Dodenherdenking 4 mei houdt rekening met Damzwijger

Respectvolle bijeenkomst dreigt

Het wordt een beladen Dodenherdenking komende vrijdag. De organisatie van de jaarlijkse herdenking houdt ‘ernstig rekening’ met de mogelijkheid dat er een Damzwijger actief zal zijn tijdens de plechtigheden.

Het zwijgen zou vervelend kunnen uitpakken, legt de organisatie uit. “Je moet je voorstellen dat er ontzettend veel mensen dicht op elkaar staan. Al die mensen komen daar om twee minuten met elkaar de aandacht op iets te vestigen. Als daar dan één iemand demonstratief staat te zwijgen kan dat uitlopen op een respectvolle bijeenkomst.”

“Dodenherdenking is er zodat mensen kunnen laten weten wat zij van de Dodenherdenking vinden. Als je daarbij gaat staan zwijgen, weten anderen niet wat jij denkt. Dat is dan heel ontluisterend, heel ontregelend.”

De politie zegt de Damzwijger online al ‘in de kijker’ te hebben gekregen. “Hij heeft zijn acties op Facebook aangekondigd, dus we hebben hem in de smiezen”, zegt een woordvoerder van de politie Amsterdam. Tegelijkertijd wil men er niet te veel ruchtbaarheid aan geven: “Zo’n persoon wil alleen maar aandacht, dus je moet hem geen podium geven. Nu is het misschien één persoon die het verpest voor de rest, maar voor hetzelfde geld staan er volgend jaar honderd mensen te zwijgen op de Dam.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Et tu Brute? De vraag is of er volgens jaar nog een voldoende zwijgende minderheid bijeen te drijven is. Met het liberale vergunningsbeleid in 020 staan er volgend jaar gewoon allemaal shwarma-tenten en souvenirkraampjes op 4 mei op de Dam, of er is een reusachtige zinkput ontstaan door de Noord/Zuidlijn; waar moet je dán de herdenking houden? De Bijlmer, Betondorp, Slotermeer, daar spreken ze geen Nederlands meer? Artis, Oud Zuid, Vondelpark? Je wild toch niet dat de meiden van Oranje daar met hun Louboutins in de kouwe kak stappen?

gravatar

Ik vind dat niet alleen geestelijken maar ook gewone burgers recht hebben op het celibaat. Vooral in Engeland proberen ze altijd te kunnen neuken als een uitgangspunt te zien en als een democratisch recht. Dat is gangbaar in de hele wereld. Iedere romantiek is weg, alles is een politiek systeem. Hier is alle commercie mee begonnen.

gravatar

Het gaat ze niet om de seks. Het gaat ze erom de liefde te verwoesten. In Nederland is dat niet meer nodig.