Youtube / Het Klokhuis

Youtube / Het Klokhuis

Welke NSB’er verlinkte Nederlanders die hun gratis reservingen voor Dodenherdenking wilden verkopen?

Marktplaats heeft meerdere advertenties verwijderd van mensen die hun gratis reserveringen voor de Dodenherdenking via het platform probeerden te verkopen. Het roept de vraag op: welke NSB'er heeft deze Nederlanders verlinkt?

"Ik ben echt geschokt", zegt Mariska (28) uit Emmeloord. Zij was er dinsdag snel bij toen de gemeente de mogelijkheid om te reserveren opende. "Het leek me een win-win-situatie. Ik kon iemand blij maken die er graag bij wilde zijn op de Dam en zelf zou ik er een leuk bedrag aan overhouden. Maar omdat een of ander fout figuur me heeft verraden bij Marktplaats, gaat het niet door."

Mariska heeft het gevoel dat zij en haar medeverkopers als zondebok worden gebruikt. "Kijk, de overheid slaagt er niet in een rustige Dodenherdenking te garanderen. Het is de burgemeester die dit systeem heeft bedacht. Maar wie wordt erop aangekeken? Gewone Nederlanders die een beetje geld willen verdienen. We worden gestereotypeerd als inhalig ongedierte. Begrijpen mensen niet wat voor gevolgen dat kan hebben?"

Het is eng om niet te weten wie er achter het verraad zit, zegt Mariska. "Het kan iedereen zijn. De buren, misschien zelfs familie. NSB'ers zitten overal."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *