NOS

NOS

Dodenherdenking opgedeeld in tijdslots

‘Marja (61) heeft 20:01 tot 20:02 uur’

De Nationale Dodenherdenking op de Dam wordt dit jaar opgedeeld in verschillende tijdslots. Dat maakte burgemeester Halsema vandaag bekend. Ze hoopt hiermee de toestroom goed te kunnen reguleren, zodat ongeregeldheden door demonstranten uitblijven.

“Ik was er gelukkig als de kippen bij, want ik heb al in geen twintig jaar een editie gemist”, zegt de 61-jarige Marja uit Amsterdam. “Ik sta dan tijdens de eerste minuut stilte in de rij, dus ik moet helaas wel het taptoe-signaal missen. Maar gelukkig kan ik er de laatste minuut toch nog bij zijn om even stil te staan bij Nederlandse oorlogsslachtoffers.”

Regina, de beste vriendin van Marja, is helaas net in het verkeerde tijdslot ingedeeld. Zij mag tussen 19:59 en 20:00 naar binnen en moet de twee minuten stilte dit jaar op haar weg terug naar huis meemaken.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *