goodluz / shutterstock.com

Alex is een racistische seksistische milieuvervuiler, maar tenminste geen hypocriet

Alex Verveer uit Delfzijl (36) is de samenleving te slim af. Hij weet iedere discussie in de kiem te smoren door een kleine inconsequentie in de argumenten van zijn gesprekspartners te vinden. Ieder inhoudelijk gesprek wordt zo achteloos van tafel geveegd.

“Zoveel mensen denken dat ze de waarheid in pacht hebben, altijd met het vingertje wijzen en denken dat ze beter zijn. Je hoeft maar even de vinger op de zere plek te leggen en je ziet meteen dat het allemaal een stelletje schijnheiligen zijn.”

“Mensen zijn zo ongelooflijk hypocriet: wel stemmen tegen de Sleepwet, maar ondertussen op Facebook zitten. Of hun Facebook-account verwijderen, maar wel blijven whatsappen. Pleiten voor camerabewaking op straat, maar wel je eigen webcam afplakken. Tegen slavernij zijn, maar wel kleren kopen bij Primark. De opwarming van de aarde zo erg vinden, maar altijd je oplader in het stopcontact laten zitten. Tegen overbevolking zijn, maar wel kinderen nemen. Tegen drugscriminaliteit zijn, maar wel coke snuiven. Tegen milieuvervuiling zijn, maar wel iedere dag take away koffie halen. Tegen lage lonen zijn, maar wel een iPhone hebben. Op Shell afgeven, maar wel een auto hebben. Afval scheiden, maar wel met het vliegtuig op vakantie naar Bali. Wel een ruim asielbeleid bepleiten, maar geen vluchteling in huis nemen. Er sletterig bijlopen, en dan miepen als ze worden aangerand. Dus ja, waar hebben we het dan over?”

Alex heeft nog wat afsluitende woorden: “Ik ga er niet omheen lopen draaien: ik heb gewoon een tyfushekel aan al die hoeren en buitenlanders die de aarde willen redden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En een van de zeven engelen die de zeven schalen hadden, kwam en sprak met mij en zei tegen mij: Kom, ik zal u het oordeel over de grote hoer laten zien, die aan vele wateren zit.
Met haar hebben de koningen van de aarde hoererij bedreven, en de bewoners van de aarde zijn dronken geworden van de wijn van haar hoererij.

Reageer
gravatar

Jullie hebben me verkeerd begrepen. Ik vind die hoeren en buitenlanders alleen hypocriet als ze de aarde willen redden door andere mensen hun wil op te leggen en in alle vrijheid niet in staat zijn principiele keuzes te maken. Daarmee vervalt de grap helaas in het artikel, sorry!

Reageer
gravatar

?Leuk artikel. Lachen. ?

Het citaat: “Zoveel mensen denken dat ze de waarheid in pacht hebben, altijd met het vingertje wijzen en denken dat ze beter zijn. Je hoeft maar even de vinger op de zere plek te leggen en je ziet meteen dat het allemaal een stelletje schijnheiligen zijn.” doet mij aan al die linkse gekkies denken die hier op het forum hun gif strooien.

Corrie.

Reageer
gravatar

Waarom gebruiken Corrie en Koffiepraat, voor eerlijke, hardwerkende, sociaal ingestelde Nederlanders het woord “linikse gekkies”? En nooit “rechtse gekkies” voor de neoliberale elite die hen echt dupeerden en nog duperen?

Ik geef het antwoord maar zelf: Ze menen dat met schelden meer wordt bereikt dan met een fatsoenlijk debat. Helaas klopt dat maar al te vaak.

gravatar

D66-stemmers en VVD-stemmers zijn rechtse gekkies. Maar het is toch Jetta Klijnsma van de PvdA geweest die ervoor gezorgd heeft dat bijna alle Sociale Werkplaatsen gesloten zijn en daardoor hun werknemers werkeloos op de bank zitten. Ben je dan een sociaal ingestelde?

?De neoliberalen en de socialen hebben een pact met elkaar gesloten.?

Corrie.

gravatar

Inderdaad Corrie, en Jetta doet nu alsof haar neus bloed. Een typisch PvdA wijf:als je een sociaal zwakke kan naaien moet je dat doen.

gravatar

O ja, Corrie en dat deed staatssecretaris Klijnsma helemaal op eigen gezag of in opdracht van haar toenmalige bazen Balkenende (CDA) en Rutte (VVD). Maakt een enkele staatssecretaris de grote neo-liberale schade, die in vrijwel de hele wereld is aangericht, onbelangrijk?

Links heeft in de afgelopen decennia verkeerde stappen gezet, maar rechts zet ze nog steeds.