Studio Speld / shutterstock.com

Yogadocent met burn-out verzeild geraakt in vicieuze cirkel

'Yoga heeft het eigenlijk alleen maar erger gemaakt'

Al een half jaar zit Brenda van Loon thuis met een burn-out door haar werk als yogadocent. Gelukkig heeft ze een methode die haar moet helpen snel uit haar dip te komen: yoga. Maar ondanks vijf sessies per dag raakt ze verder en verder verstrikt in de tentakels van haar burn-out.

“In dit vak moet je zo veel avonden en weekenden werken dat ik het gewoon niet meer trok,” vertelt Brenda. “Een vriendin raadde me aan om aan yoga te gaan doen, maar dat heeft het eigenlijk alleen maar erger gemaakt. Elke keer dat ik daar op dat matje een kreupele schildpad lag te doen, kreeg ik flash-backs naar mijn tijd als yoga-docent. Gelukkig had mijn reïntegratiecoach nog een tip: yoga.”

Brenda stortte zich met al haar ziel en zaligheid op yoga, maar het lukte haar niet om de gedachte aan yoga te verdrijven. “Ik weet dat ik yoga van me af moet leren zetten, maar ik vind het heel moeilijk om die innerlijke rust te vinden. Misschien dat ik me maar eens moet aanmelden voor een yoga-retraite.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

bij mij werkte het heel goed om naar een mooi plekje in zuid frankrijk te gaan. hondje en hengels mee’,
s,nachts onder de blote hemel slapen s,morgens de zon over de bergen en water te zien opkomen en met een bak koffie in je hand beseffen dat je verder niets nodig hebt.

Reageer
gravatar

Ofwel. In plaats van Narcissus, die zich van de wereld afwendt, verder te stimuleren tot meditatie op zichzelf, is de goeroe degene die een steen gooit in de vijver waardoor het zelfbeeld van eigenliefde verstoord raakt en hij opstaat om in relatie te treden met de hem omringende wereld.

gravatar

Als je afgebrand bent (in Dinglies: “burn-out”) helpt blussen niet meer. Zelfs niet met yoga-standje 69: ফায়ার পায়ের পাতার মোজাবিশেষ (bandweerslangsavasana).

Reageer
gravatar

Oh dus ‘burn-out’ mag niet, maar ‘ফায়ার পায়ের পাতার মোজাবিশেষ’ wel. Groei op, alsjeblieft.

gravatar

Lieve Corrie, jouw opmerking vind ik vreemd, want de monotonale, eenstemmige muziek die jouw lieveling tijdens z’n verblijf in een Joodse kibboets heeft leren waarderen, wordt geklasseerd onder Oosterse dansmuziek of zoals jij die noemt: “Oosterse shitzooi”.

gravatar

Een luistergoeroe luistert altijd vol aandacht. Maar helaas alleen naar zichzelf.
En natuurlijk naar Gautama Boeddha, maar die is tegenwoordig heel erg zwijgzaam. Net zoals mijn minder volgevreten Jezus overigens.