Studio Speld / Wikimedia Commons

Ontredderde Jan Smit ontdekt door MyHeritage dat hij voor 100% uit Urk komt

Wat een plaatje moest worden om vol trots in te lijsten boven de keukentafel – de plattegrond met Jan Smits DNA-herkomst – werd een regelrecht echec. “Niet alleen ik dus, maar mijn pa, mijn ma, haar pa, zíjn pa….” Jan Smit mept op de uitgeprinte kleurenplattegrond van de wereld, waar zijn roots met een duimdikke stip boven Urk staan afgedrukt. “En zo voort! Tot in de oertijd! Allemaal uit Urk! En toen bestond Urk nog niet eens!!”

De consequenties zijn vergaand voor de berooide volkszanger. “Ik hoef die jongen niet meer in mijn zaak!” roept haringboer Henri Smit (geen familie) al direct nadat het nieuws bekend is. “Opbokken met dat zootje!” Hij maakt een afstotend armgebaar en kerft in één beweging door een snee in de buik van een verse haring om de ingewanden er boven de afvalbak uit te kletsen.

Johannes Hendricus Maria (Jan) Smit strompelt zonder zijn gerookte makreel maar met een envelopje slappe coke naar zijn slaapkamer. “Het Jongenskoor, FC Volendam, Rederij Volendam Marken Express, restaurant Lotje aan de Dijk, mijn palingsound….. allemaal bedrog!” kermt de volkszanger. Hij ligt gebroken in zijn bed en heeft de douche weer uitgezet.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waarom alle schapen over 1 kam scheren herstel eerst je eigen fouten doe bijvoorbeeld geen onzinnige onwaarheden te verkondigen en ik vind dat je altijd trips moet zijn op je roets wat dat maakt je wie je bent

Reageer
gravatar

Het zal je maar overkomen dat je als vrolijke geboren en getogen katholieke Volendammer ontdekt dat je wortels (in het Dinglies: “roets”) in het steile gereformeerde Urk liggen.

Reageer
gravatar

Een envelopje slappe coke zou niet voldoende zijn. Vele kilo’s zou ik nodig hebben en dan niet van die slappe.

gravatar

Nee, dat is discriminerend. Verwacht maar dat net als Pechtold die Russen beledigd heeft dat U een dagvaarding krijgt namens alle Turken. Ik weet waar uw huis woont!