Studio Speld / Shutterstock.com

Uitbreiding Schiphol noodzakelijk voor gigantische repen Toblerone in taxfreewinkels

'We kunnen die enorme repen voorlopig nog niet in Lelystad kwijt'

Luchthaven Schiphol is op termijn niet meer groot genoeg om al die gigantische repen Toblerone te kunnen huisvesten. Zo waarschuwt het bestuur van de luchthaven. Volgens het management is een uitbreiding absoluut noodzakelijk om te voorkomen dat passagiers hun nek breken over de onredelijk grote repen met knoepertharde stukjes honingnougat.

“Hier op Schiphol liggen grotere Toblerones dan bijna alle andere Europese vliegvelden, en dat willen we graag zo houden,” aldus bestuursvoorzitter Jos Nijhuis. “Aangezien we die nodeloos vadsige hompen chocola voorlopig niet in Lelystad kwijt kunnen, zal Schiphol zo snel mogelijk moeten uitbreiden. Anders lopen we het risico dat reizigers straks naar Düsseldorf of Eindhoven uitwijken voor hun driehoekige bulkverpakkingen die onderaan de streep niet eens goedkoper zijn dan de repen in de supermarkt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Laten we het nog even over het zogenaamde ‘teksvrie’ kopen van o.a. drank op luchthavens.

Dat wordt vervolgens allemaal als keiharde kilo’s door de lucht naar een andere luchthaven vervoerd (waar ze het ook zouden kunnen kopen, maar geen winkel in de ontvangst & geen tijd).

En dan klagen over ‘het milieu’ bij vliegen?

Reageer
gravatar

Opvallend is dat die Toblerones er elk jaar alleen op 1 april verstopt worden. Maar doorgaans van tevoren met een stevig kapmes in stukjes gehakt.

Doe mij overigens bij uitzondering dit jaar maar liever paaseieren.