maxpetrov/shutterstock.com

Meerderheid Nederlanders dankbaar dat Jezus stierf voor extra lang weekend

Zijn offer was niet voor niets. 97 procent van de Nederlanders is Jezus dankbaar omdat hij stierf om hen van een extra lang weekend te kunnen laten genieten. Dat blijkt uit een opiniepeiling van Maurice de Hond.  

“Zeker, dat hele gedoe met die Jezier, of hoe die paashaas ook mag heten, werkt op de zenuwen”, zegt de atheïst John Polman uit Beverwijk. “Maar dat men daarvoor vier vrije dagen op rij terug krijgt is fijn en daarvoor ben ik die man dankbaar.”

De drie procent van de Nederlanders die niet dankbaar zijn om Jezus’ dood, zijn volgens De Hond de laatste gelovige christenen in Nederland. “Ze kunnen niet van de vrije dagen genieten omdat ze het grootste deel van het weekend in een donkere kerk moeten zitten.”

Dit artikel verscheen eerder op Der Postillon


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Oorspronkelijk stond er wellicht 97 procent van de Duitsers. Maar het zou stigmatiserend zijn dat erbij te zetten. Of heeft Maurice de Hond carrière gemaakt in Duitsland? Statistisch zijn daar meer atheïsten. Dat komt door de statistiek.

Reageer
gravatar

Even serieus.

Ik ken een meisje dat een tijdje in Duitsland heeft gewoond, haar vader was een wetenschapper die in verschillende landen werkte. Ze ging daar dus naar school, ik was misschien met haar getrouwd geweest als ze daar geen tic aan overgehouden had. Ze vertelde dat het geen leuke kinderen zijn die Duitsers, en dat ze gedrild worden in de Holocaust. Ze had geeneens door dat dat voor educatieve doelen was zoals ze ervan vertelde. Het was in haar ervaring alles een en hetzelfde syndroom.

gravatar

Misschien wel leuk om te zeggen, nu ik erover nadenk. Tamelijk vertrouwelijk. Haar vader was een Amerikaan. Hij had nog op het laboratorium van Los Alamos enz. gewerkt waar de eerste atoombom werd ontwikkeld. Op een gegeven moment kreeg ik ook brieven van haar op officieel briefpapier van dat laboratorium.

gravatar

Onderwijs

Youp van ’t Hek maakte eens een grapje over de Hongerwinter.
“Die heb jij toch niet meegemaakt?”
“Nee, maar mijn moeder wel.”
Hij wilde daar kennelijk mee zeggen dat die moeder daarop haar voedingspatroon gebaseerd had.

Op dezelfde manier heb ik een Holocausttrauma van die vriendin haar opvoeding.

gravatar

Voor de meeste Nederlanders is Goede Vrijdag een gewone werkdag, blijft er een weekeinde over van 3 dagen. Christenen “moeten” overigens niet in een al dan niet donkere kerk zitten Zij zijn wel superdankbaar dat Jezus opgestaan is, dat is wel wat anders dan sterven. Zij zijn ook niet de laatste (der Mohicanen). zowel jong als oud komt tot levend geloof!

Reageer
gravatar

Beste meneer Benny,

Zo ver ik weet danste Jezus de Christus niet. Zelfs niet met zijn moeder. Te druk met boetepreken, bezweringen en toverkunsten vrees ik.

Maar het woorddeel “lijn” kan wel kloppen. Zijn volgelingen werden immers en worden aardig aan het lijntje gehouden.