Shutterstock - SpeedKingz

Wetenschappers: aarde nog niet genoeg opgewarmd om cv-ketels af te schaffen

'Pas als de aarde 5 graden opgewarmd is kan zij alle mensen warmhouden'

Het plan om cv-ketels in 2021 al af te schaffen is prematuur, stellen wetenschappers van de TU Delft. Volgens hen is de aarde nog niet genoeg opgewarmd om het gemis aan cv-ketels op te vangen.

Sjoerd van der Parre leidde het onderzoek. Hij schat dat het nog eeuwen duurt voor de wereld klaar is om cv-ketels af te schaffen: “Pas als de aarde 5 graden is opgewarmd is zij in staat om op eigen kracht mensen warm te houden. In het tempo waarin de aarde nu opwarmt gaat dat nog heel lang duren, dus we moeten nog flinke stappen zetten.”

Van der Parre heeft niet alleen kritiek op het plan, maar doet ook duidelijke aanbevelingen om zo snel mogelijk de temperatuurstijging te bewerkstelligen: “Meer cv-ketels.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gelul. Dat de aarde niet genoeg opwarmt komt door te weining CO2 uitstoot. Dus allemaal drie keer jaar met het vliegtuig naar de zon of andere vakantie. Verder komende Pasen met zijn allen uit rijden gaan, meubel boulevards bezoeken, kortom: vaker en meer auto rijden want er zijn ook nog niet genoeg files. Dat kleine beetje van CV ketels zet geen zoden aan de dijk. Verder paasvuren aansteken en met Nieuwjaar ook veel hout in de fik want de bijdrage van die paar houtkachels is ook te weinig! Heel Nederland onder de houtrook!

Reageer
gravatar

Hm…. Datde aarde nog niet genoeg opgewarmd is om het gemis aan cv-ketels op te vangen zullen de onderzoekers wel op Facebook hebben gelezen.

Op facebook kun je namelijk de grootst mogelijke onzin vinden. ???

Corrie.

Reageer
gravatar

Ach ja., daar heb je weer een streek van de milieulobby. ♻

Miljoenen huishoudens worden extra kosten in rekening gebracht met hun vervanging van cv-ketels. Dat gaat duizenden euro’s extra kosten. Hetgeen voor de gewone Nederlander niet te betalen is.

Het geeft maar weer eens aan dat linkse gekkies ,die dit initiatief steunen, de weg kwijt zijn en zich laten manipuleren door de milieulobby.

Corrie.

Reageer
gravatar

Het is ook de schuld van die zeik Groningers die niet willen accepteren dat Groningen een wingewest is omdat niemand daar wilt wonen.

gravatar

”Miljoenen huishoudens worden extra kosten in rekening gebracht met hun vervanging van cv-ketels. Dat gaat duizenden euro’s extra kosten. Wat voor de gewone Nederlander niet te betalen is. Het geeft maar weer eens aan dat linkse gekkies (die dit initiatief steunen) de weg kwijt zijn en zich laten manipuleren door de milieulobby.