Shutterstock - Door funkyfrogstock

Mijn bezitterig voornaamwoord wil hele zin voor zichzelf hebben

Mijn pronomen obsessivum maakt artikel lastig te lezen

Mijn een bezitterig voornaamwoord houdt dit artikel in zijn greep. Mijn het woord claimt namelijk niet alleen af en toe een zelfstandig naamwoord, maar telkens de hele zin. Mijn daardoor is het stuk lastig te lezen.

Mijn veel woorden vinden het benauwend dat het bezitterig voornaamwoord zich zo jaloers gedraagt. Mijn “het is fijn om mij geliefd en gekoesterd te voelen, maar dit gaat veel te ver”, zegt een bijvoeglijk naamwoord dat anoniem wil blijven. Mijn “ik voel me voortdurend gecontroleerd.”

Mijn taalwetenschappers hebben nog geen oplossing voor het ‘pronomen obsessivum’. Mijn zij adviseren andere woorden om met het voornaamwoord te praten over het gevoel dat door zijn bezitterige gedrag ontstaat.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Matthijs, hoi,

Vraagje: waarom hard jij daar bij de Vara eigenlijk elk jaar een half miljoen uit de publieke middelen binnen? Hé?

Trouwens nu we het toch over de Vara hebben, hoe zit het met die Jeroen Pauw? Waarom nodigt hij eigenlijk zo vaak mogelijk de grootst mogelijke allochtone randfiguren uit? Bv mensen die het lumineuze idee hebben om conflicten in het Midden-Oosten op te lossen door hier toeristen in elkaar te gaan slaan.

De antisemieten hier te landen denken dan: “Ha, nu mag het eindelijk gezegd worden” en de rest van het land denkt: “wat zijn die islamieten toch een idioten”. Je zou zo kunnen zeggen dat Pauw en zijn redactie opzettelijk antisemitisme en islamofobie zoveel mogelijk proberen op te stoken en dat voor de kijkcijfers.

Het ergste is natuurlijk nog dat die Pauw er van lijkt te genieten met dat sadistische lachje van hem.

Ik weet niet hoe het bij jou is maar telkens als ik de tv aan zet zie ik een berg kostenbesparingen. Wat dacht je nou, dat het hier de ING is?

gravatar

@Lodewijk,

Wij vinden uw reactie hier niet positief en constructief.

Over dat half miljoen, het is hier bij de Vara net de American Dream, iedereen zit voor een grijpstuiver op een flex/nulurencontractje en dat alles voor de nihile kans om óók Matthijs van Nieuwkerk te worden.

gravatar

Hey Lodewijk,

Er is mij iets verschrikkelijks overkomen, laatst viel ik bij mij thuis in slaap op de bank, toen ik wakker werd bleek ik te worden verkracht door Pia Dijkstra.

De politie zei dat ik vooraf op een of ander websiteje van de overheid had moeten registreren dat ik niet verkracht wilde worden, dat had ik niet gedaan, dat het dus duidelijk mijn eigen schuld is. Vervolgens werd ik door het hele bureau uitgelachen: “geen bezwaar, geen bezwaar, hahaha”.

gravatar

@Job Cohen,

Heeft u misschien de contactinfo van Pia Dijkstra voor ons? Wij zijn namelijk altijd op zoek naar talent!

groetjes,
Facebook
(jij bent het product)

gravatar

Hoho, wacht eens even, zit je je daar voor mij uit tegeven, dat gaat zo maar niet, ik ben hier het konijntje!

Eventjes zonder gekkigheid, is het misschien een ideetje voor alle pr-mensen in de journalistiek en de politiek om er mee op te houden te doen alsof iedereen in het land stom is?
https://www.nrc.nl/nieuws/2018/03/25/burgemeester-beroofd-van-moslimtas-a1597074

ps. kan iemand mij uitleggen hoe een psychotisch lichtgewicht als die Thierry Baudet tot politicus van het jaar verkozen is bij de NPO? Wat? Poetin is een goede president? Right!

gravatar

@Donald,

Even if so, this person is going out of his or her way TO collude and the question of course is why is this person trying to embarass you, your presidency and your legacy? One could think Putin is out to get you and the only person not noticing is you, don’t you look stupid.

gravatar

Wijlie, Maitreya, Frank, John..
allemaal spelen ze hetzelfde merkwaardige spelletje wie nou het eigenlijke orakel van Sirjansland is.
Jammer dat dat per sé op deze website moet.

gravatar

Is dit artikel van Rudolf Julius misschien geschreven uit irritatie over de trollerige gederag van CvH?

Elke Speldlezer weet inmiddels wel dat niets haar te gek is om weer even aandacht te trekken.

Best wel een beetje zielig eigenlijk..