NOS

D66 pleit voor afschaffen gemeenteraadsverkiezingen na tegenvallende resultaten

'Hier waren de verkiezingen niet voor bedoeld'

D66 was gisteren de grote verliezer van de lokale verkiezingen. De partij wil nu kijken of de gemeenteraadsverkiezingen kunnen worden afgeschaft.

Het teleurstellende verloop van de raadsverkiezingen kan niet zonder gevolgen zijn, stelt minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren. “Natuurlijk zijn we er nog steeds voor dat inwoners hun lokale vertegenwoordiger op democratische wijze samen kunnen stellen, maar de manier waarop het nu gaat leidt alleen maar tot teleurstelling. Dat kan echt beter.”

De democraten hoopten dat mensen dankzij gemeenteraadsverkiezingen weer meer vertrouwen kregen in de politiek “We stellen nu vast dat kiezers de verkiezingen gisteren vooral aangegrepen hebben om hun onvrede te uiten over bestuurders in steden als Amsterdam en Utrecht. Daar waren de verkiezingen niet voor bedoeld. Terug naar de tekentafel dus!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

D66 = Dictatuur voor 66 jaar. Even wat feiten van de laatste tijd. Pechtolt laat zich omkopen met Appartement. – Wassila Hachchi vluchtte naar de USA voor sexuele intimidatie Pechtold. – Referendum afgeschaft. – Gekozen Burgermeester, afgeschaft. – Sleepwet afluisteren gaat gewoon door. – Kasja Ollongren getrouwd met PLO terrorist…

Reageer
gravatar

Wetenschappelijk onderzoek van de studiegroep “Liberalen en Integriteit” heeft na langdurig onderzoek van alle politieke en ethische variabelen vastgesteld dat er tussen VVD en D66 geen afwijkende opvattingen bestaan over ‘integriteit’. Ere-voorzitter Henry Keizer van de VVD-commissie “Integriteit” en fractievoorzitter Alexander Pechtold van D66 hebben een identieke aanpak van het beschermen van hun privé-belangen in de politieke arena. De studiegroep dringt aan op een verdere integratie van de rechtse en rechts-radicale partijen; Voor electorale duidelijkheid zou de naam van de nieuwe partij kunnen zijn VVD66. Nauwe programmatische samenwerking met CU en CDA kan zorgen voor een structurele en comfortabele rechtse meerderheid in de Tweede Kamer. De ‘DENK Met Erdogan’-groep van Kuzu en Öztürk overweegt een strategische alliantie met deze nieuwe partij voor de hogere inkomens.

gravatar

Alles wat de heer Pechthold en d 66 niet zint moet maar afgeschaft worden wat mij betreft mag d66 en pechthold nu linea recta worden afgeserveerd !!!!!!

Reageer
gravatar

De regering doet toch wat ze zelf willen n luisterd totaal niet naar hun volk…het is een graaicultuur geworden vooral bij de regering…ze doen maar wat ze zelf willen n het volk moet t maar slikken…n verkiezingsbeloftes…das alleen mooipraterij n der komt niks van terecht…de gewone mens word steeds armer n de rijken steeds rijker!!!

Reageer
gravatar

`Wat is het toch met die man , geef hem wat speelgoed een kleedje in de hoek en dan gewoon snuit dichthouden en als het braaf is krijgt hij een speenflesje met warme melk.

Reageer
gravatar

Respect voor haar consequente gedrag ….om de democratie verder de nek om te draaien. Deze hoax zou dus zomaar waar kunnen zijn.

Reageer
gravatar

De mensen hebben de verkiezingen niet aangegrepen on hun onvrede te tonen ze zijn ontevreden bv over d66 en terecht. En dan is deze uitslag een logisch gevolg. Maar d66 wil ons dan maar zoveel mogelijk monddood maken zodat zij kunnen uitvoeren wat ze willen.

Reageer
gravatar

Is d66 op weg om alle inspraak van de nederlanders de nek om te drasien? ik hoef geen voorbeelden aan te halen. en dat noemt zichzelf de enige progressieve regeringspartij. BAH.

Reageer
gravatar

Arbeiders en laaggeschoolden stemmen haast niet.
Misschien beter om het stemrecht voor arbeiders en laaggeschoolden ook maar af te nemen.
Laat ze maar lekker lang doorwerken tot ze het opbreken. Wellicht dat deze groep achteraf eens besef krijgt. Groetjes van een student! VVD for the win!

Reageer
gravatar

Precies wat elke dictator zou zeggen na zulks een tegenvallend resultaat die u, mevrouw Karin, gewoon zichzelf moet aantrekken. U bent toch degene geweest die zich landelijk zo zwaar heeft aanbemoeit tegen die lokale verkiezingen? Wees tevreden met #Zilver. #SneuHazin

Reageer
gravatar

Wat dacht engnek Pechtold toen hij wethouder in Leiden was.Bekijk HP/de Tijd Arthur van Amerongen.En de Dagelijkse Standaard over de zogenaamde vervuilde grond met duizenden vervalste handtekingen.In de DOOFPOT.

Reageer
gravatar

nu zie je de ware aard van de zkken vullers D66 en CDA zij zeggen namelijk dat wij de burgers idioten zijn en ons nergens mee moeten bemoeien want dan kunnen zij hun zakken niet vullen van onze centen

Reageer
gravatar

En dan lopen wij idioten al hossend en lallend, koekhappend en pleepotwerpend achter de Koning en zijn gezin aan. Vinden we allemaggiespraggies en 1 miljoen zakgeld voor een arrogante bitch van 18 ook. Wij vinden zakkenvullen prachtig, dus niet klagen – of ga je nu waxinelichtejs gooien?

gravatar

Hij krijgt een beetje onderkin hè, die Alex.

Noja, wat geeft het!
Welkom bij de club!

WOEHAHAHA!!

Hee, groetjes uit Porto Cheli!
Oh, en ook van Vlad P, mijn buurman.

Willem-Alexander Claus George Ferdinand, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg

https://www.volkskrant.nl/binnenland/dit-is-de-nieuwe-vakantievilla-van-willem-alexander-en-maxima~a3242467/

Reageer
gravatar

Er is maar een oplossing, gewoon de dictatuur weer invoeren. De nazaat van Willem van Oranje heeft alle zeggenschap over zijn erfenis. Veel makkelijker.

gravatar

De kiezers kunnen toch bepaalde ‘verwachtingen’ krijgen wanneer ze gestemd hebben.

Die willen we natuurlijk niet teleurstellen!
Dus kunnen we dat ‘kiezen’ maar beter afschaffen.

Het was een experiment, het proberen echt wel waard hoor!
En nu weer door.

Hebben we nog andere ‘kroonjuwelen’, Alex?

Kajsa

Reageer
gravatar

Mèn Maxicâhsi vroeg me laas âhk al naah mèn juwele. Oh, oh Wassenaah die ken pèpe! Ze wil allèn een hâhp doekoe, maah daah komp Dèzezestag graag voâh op. Tering ut mot nie gekkâh worde

gravatar

Maak je niet druk. Die worden niet afgeschaft. We passen alleen hun uiterlijk aan. Minder rond. Minder kwetsend dus voor mensen met overgewicht.

gravatar

Wow, deze pagina wordt nog niet overschaduwd door FvD-stemmers die weer klagen over de heer Pechtold omdat het woord ‘Pechtold’ of ‘D66’ in het artikel staat

Reageer
gravatar

Lokale partijen waren een leuk experiment, maar dat gaan we afschaffen. Wij zijn wel voor lokale partijen, maar alleen als ze landelijke ook meedoen.

Reageer
gravatar

Hoezau? Wè zèn de grauste en wè hebbe de grauste! De mène is 37 cm lang, daah ken dat klène knobbeltje van Kafka Orwellgre nauit teigenop. Ze kèk je wel heil zaadvragend an, maah klaah kaume hau maah! Geif mèn dan maah Wimpie Alex met zèn windstaut Max. Al heppik auk graag een rukwind op zèn tèd! Oh oh De Haag mejje rukwinde en windstaute!

gravatar

Belachelijk! Dit zegt voldoende over hoe de politieke machtspartijen omgaan met voor hun teleurstellende resultaten en dan denken het vertrouwen terug te kunnen winnen?

Reageer
gravatar

Eén ding moet je die jongen van Pechtold nageven, hij heeft de burger dichter bij de politiek gebracht, Maar beter had hij ‘de politiek’ beter dichter bij de burger kunnen brengen. Pure hypocrisie, appartementje hier, commissariaatje daar. Misschien is het verstandig om die onderkinnenkop van A.P. van alle flyers en overig wervingsmateriaal te verwijderen voordat de Pech definitief toeslaat bij de Kamerverkiezingen. Anders is het straks Alexander? Pech, (I) told you so!

gravatar

Vertrouwen en respect moet je verdienen. Daarom zal ik nooit dergelijke voorstellen doen en de democratie afschaffen. Ik had van Karin Ollongren toch wel verwacht dat ze vroeger op school beter had opgepast en ook beter naar haar opa had geluisterd over hoe het is zonder democratie te leven.

gravatar

Die Kajsa Ollongren is wel veranderd. Op de foto lijkt ze op die andere man van D66. Kom, hoe heet-ie ook weer.

Reageer