Daphne gaf haar treinstoel aan een omaatje en voelt zich nu een soort Boeddha maar dan beter

‘Volgens mij is Boeddha nog nooit opgestaan voor een oud vrouwtje in de tweede klas’

Vanochtend is er iets prachtigs gebeurd in een NS-coupé. De 21-jarige Daphne stond op uit haar treinstoel om een oud omaatje haar zitplek aan te bieden. Het voorval vond plaats tijdens de drukke ochtendspits van Amersfoort richting Utrecht in de tweede klas. Daphne: “Het was even doorbijten om de rest van de weg te staan, terwijl ik ook nog mijn laptop en een beker koffie moest vasthouden, maar ik heb iets moois gedaan voor de mensheid. Daardoor kan ik mezelf nu in één adem noemen met Boeddha.”

Daphne gaat verder over haar goede daad. “Of, wat zeg ik nou? Eén adem met Boeddha? Heb jij Boeddha wel eens een stoel zien weggeven aan een vrouw op leeftijd? Terwijl hij dan zelf een hele treinreis moest staan als een haring in een tonnetje? Ik dacht niet niet. Volgens mij heeft die man überhaupt nog nooit in een trein gezeten, omdat hij zich daar te goed voor voelt. Ik ben dus een soort Boeddha, maar dan beter.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Na een tijdje begonnen ze me ook al te helpen de straat over te steken.

Er is geen fysieke beweging meer over die geen institutionele beweging wordt.

Reageer
gravatar

Die dikke Boeddha is Budai, een Chinese monnik die in het Westen vaak verward wordt met Boeddha, waardoor hij hier zo populair werd. De nobele middenweg en gula (vraatzucht) zijn door elkaar gehaald door de materialistische westerling. Dezelfde verwarring heb je met betrekking tot hele rassen. Boeddha was een Indiër en geen lachende Chinees. En Chinezen lachen ook niet omdat ze spleetogen hebben. Het is net zoiets als Hawking en Dawkins die wel door elkaar gehaald worden.

gravatar

Je kunt je beter een christelijke heilige voelen. Dat is het juiste geloof. Zo voel ik mij altijd in december een Maria.???

Boeddha’s zijn leuk voor op de vensterbank of een poster aan de muur.

Het is een fake geloof.

Corrie.

Reageer
gravatar

Mantra: “Ohm mani padme hum”. Vertaling mantra in de moderne versie: “Oh juweel in de lotusbloesem voor U moord ik.”