Youtube.com / Netflix / WatchmojoUK / GameofThrones

Deze 5 series kun je het best kijken tijdens boekenweek

Weet jij ook niet welke series je moet kijken deze boekenweek? Geen paniek! Wij zetten de beste series op een rijtje.

The Walking Dead
In seizoen 8 neemt Rick het eindelijk op tegen die dekselse Negan. De serie zit als vanouds weer tjokvol schijndoden, een beetje als die seniele ouwe gek van een Jan Terlouw, maar deze slaan tenminste niet aan de lopende band allerlei holle clichés over het klimaat uit. Lekker!

The Sinner
Een mevrouw gespeeld door Jessica Biel steekt zomaar een jongen dood met een appelmesje, maar weet niet waarom ze dat heeft gedaan. Welk onderdrukt trauma ligt hieraan ten grondslag? Heeft ze soms een boek van Leon de Winter gelezen?

Orange is the New Black
Een vrouw wordt veroordeeld tot 15 maanden-celstraf. Het leven achter de tralies blijkt naast turbulent ook gewoon heel kut. Wat dat betreft een beetje dezelfde strekking als de gemiddelde roman van Saskia Noort. Kijken dus.

Peaky Blinders
Tijdens het interbellum maakt een zigeunerbende de dienst uit in de straten van Birmingham. Ze hebben gekke kapsels, maar gelukkig niet zo gek als die malle Nathan Rutjes-coupe van Griet op de Beeck. Aanrader!

The Deuce
Van de maker van het monumentale The Wire. Gaat eigenlijk over alles wat jij leuk vindt: seks, drugs en vooral… hoeren, dus dat oeuvre van Heleen van Royen kun je lekker laten liggen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ach, Wijffie,
Maak je niet zo druk.
Met jouw smoeltje mot jij het in de film veel beter kenne doen as die twee verlope delle!

Kom maar es op audiejensie bij ome Harrie, dan kenneme vast wel wat voor mekaar betekene!

gravatar

Tijdens de Serieweek krijgt u na het zien van een televisieserie naar keuze gratis voorkijkjes (previews) van de nieuwste opnamen en u mag met gebruik van uw OV-kaart reizen met de NS.

Frederick Jacobse
Stichting Collectieve Propaganda van de Buitenlandse Serie

Reageer
gravatar

Hebben Stephan ter Borg en Frits Peters, redactieleden van De Speld, niks beters te doen dan achter elkaar naar televieseries (in modern Nederlands: “Binge watching) te kijken? Vandaar dat er de laatste tijd in de Speld weinig over de razend populaire zanger Elvis Presley staat.

Reageer
gravatar

Dat dacht ik al. Daar komt jouw bekrompenheid vandaan.

Maar als ik naar jouw reacties kijk, dan sla jij bij uitzondering de berichten van jouw grote liefde nooit over. Daar maak jij tijdens de hele dag televisiekijken wel tijd voor.