Bron: Shutterstock - David Evison

Deze vrouw kwam terug uit India en werd geen yogadocent

'Ik wilde mijn baan als accountmanager niet opzeggen'

Na twee maanden yoga retraite in India zag Marjolein het licht. Terug in Nederland zou ze geen yogadocent worden. “Mensen leven daar zo anders dan wij! Dat wilde ik absoluut op niemand overbrengen.” Haar familie moest er aan wennen, maar inmiddels zijn ze blij voor haar. “Ik wil doen wat mij gelukkig maakt.”

Bij thuiskomst stond haar wereld wel even op zijn kop. Ze heeft meteen haar baas gebeld om te vertellen dat ze haar baan als accountmanager niet wilde opzeggen. Haar baas was begripvol, maar dat gold niet voor iedereen.

“Het moet voor sommige mensen confronterend zijn geweest, de gedachte dat je zomaar kunt beslissen om je leven niet om te gooien. Soms krijg ik scheve blikken, maar dan denk ik: ik heb de zekerheid van een stabiel inkomen, fijne secundaire arbeidsvoorwaarden en een 9-tot-5-baan. Dat zou ik voor geen zzp-bestaan in een totaal verzadigde markt willen opgeven.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Die dikke man die wel de lachende boeddha wordt genoemd was een Chinese monnik, Budai, die rond de tiende eeuw na Christus heeft geleefd en niet zoals Boeddha rond 563 voor Christus.

gravatar

Paar jaar gleden ben ik tijdens een stage in de VS door de Soshoni geïnitieerd als medicijnman. Tijdje een bloeiende praktijk gehad in Zutphen.
Regendansje hier, vruchtbaarheidsritueel daar en iedere 2 weken een gezellige zweethut.

Ging fijn totdat ik werd gearresteerd wegens culturele toe-eigening.

Dit bericht is door een bevriende bewaker naar buiten gesmokkeld uit strafkamp Veenhuizen.
Ik hoef nog maar 14 jaar.

Reageer