Bron: shutterstock

Cijfers flink omhoog sinds proef met bewapende leraren

“Nairobi is de hoofdstad van…?” Meester Fred kijkt zijn muisstille klas in Colorado rond. “Namibië meneer!” KABOEM! Dat was Diego van 14, die zijn topo niet geleerd had en direct een nekschot kreeg. “Kenia!” brult meester Fred richting het levenloze lichaam van zijn pupil terwijl hij zijn Glock weer achter zijn broekband steekt. “En laat dit een voorbeeld zijn hè jongens?” gaat hij op zalvende toon verder. “Ke-ni-a.”

“Tuurlijk,” licht meester Fred de uitzonderlijk gestegen studieresultaten van zijn scholieren toe sinds de proef met het bewapenen van schoolmedewerkers van start is gegaan. “Het komt nu misschien iets vaker voor dat er eentje het einde van het jaar niet haalt, maar het moet gezegd: geen enkele scholier heeft meer onder de acht gescoord sinds ons docentencorps op schietweekend is geweest.”

“Een heuglijk bij-effect in de slipstream van een veiliger schoolomgeving,” vindt de directeur van de school. “Iedereen is op tijd, er wordt niet meer gespiekt.” Ook de ouders zijn overwegend positief over de proef. “Onze Jordy heeft nog nooit zo ijverig aan zijn huiswerk gezeten! Ik kan het alle scholen aanraden,” aldus de moeder van Jordy. De moeder van Diego was eventjes niet beschikbaar voor commentaar.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nou, daarom is het ook beter om sudden death shoot-outs te organiseren tussen leraren en mocro-maffiosi. Dan hoeft men niet langer emplooi te zoeken onder Holleeder-aanhangers, of handlangers van de Belastingdienst

gravatar

Trump gaat ook zwaar inzetten op selectie en testen van de geestesgesteldheid bij de aanschaf van wapens. Hij wil ook echt zeker weten dat een leraar bereid is zijn wapen te gebruiken.

Reageer
gravatar

Het idee van Trump om leraren te bewapenen deed me denken aan het gedicht “The Lesson” van Roger McCough over een wel heel strenge leraar. Een klein stukje:
‘Please may I leave the room sir? ‘
a trembling vandal enquired
‘Of course you may’ said teacher
put the gun to his temple and fired
………
The teacher surveyed the carnage
the dying and the dead
He waggled a finger severely
‘Now let that be a lesson’ he said

Reageer
gravatar

Ja, of meer.

Binnenkort hebben hier ook alle leerlingen een AR15 met een groot magazijn (30 patronen of meer) plus een bump stock (dat ‘schiet’ nog eens op!)

Oja, en een kogelwerende rugzak.

Gewoon naast de agenda’s in de seizoensverkoop voor het schooljaar.

gravatar

Ik vraag me af hoe het kan dat iedere keer opnieuw als ik herinnerd word aan mijn middelbare school, er weer een school of mass shooting komt.