Wij zijn bij het proces Holleeder dus hier weer wat lekkere recepten voor dipsausjes

Verslaggever verstuurt ook live tweets over smakelijke dipsausjes

Vandaag zijn wij voor de achtste dag op rij in de rechtszaal voor het proces tegen Holleeder. En dus is het weer een goede gelegenheid om wat lekkere recepten voor dipsausjes met jullie te delen!

Yoghurt-saffraandip
Met dit sausje steel je echt de show. Doe de saffraan samen met het hete water in een kommetje en laat dit 5 tot 10 minuten intrekken tot het water een diepgele kleur heeft gekregen. Doe de Griekse yoghurt, een teentje fijngehakte knoflook, de olijfolie, het citroensap en het water met de saffraan in je keukenmachine en meng heel kort door elkaar.

Guacamole
Een klassieker voor mensen die van een stevige bite houden. Haal de pitten uit drie avocado’s en schraap het vluchtvlees eruit. Maal de avocado’s fijn en voeg intussen het sap van een halve citroen toe. Haal de pitjes uit twee serrano pepers en snijd ze fijn. Rasp twee teentjes knoflook, en versnipper een ui en koriander en tomaat naar smaak. Voeg alles toe en meng tot er een puré onstaat. Dat kan met een blender maar als je van een stevigere saus houdt is een vork misschien wel geschikter.

Frisse aardbeien-tomatensalsa met munt
Niet voor de hand liggend, maar erg lekker bij wat pittigere nacho’s. Een salsa met aaardbeien en tomaat. Snijd de aardbeien in kleine blokjes en de tomaatjes in kwarten. Meng de aardbei, tomaat en sjalot. Hak de munt fijn. Schep de olijfolie en munt door het mengsel van tomaatjes, aardbeien en sjalot. Verrassend fris!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Holleerder maakt als als basisingrediënt graag gebruik van zwart kruit. Niet goedkoop, een bus kruit kost al gauw enkele tientallen euro’s. Maar je krijgt er zo veel voor terug.

Willem eet het zelf nooit, maar bereidde het vaak voor zijn gasten. Bescheiden als hij is, liet hij het opdienen altijd over aan anderen.

Reageer