Shutterstock.com / Olena Yakobchuk

‘Ik heb geen dankjewel nodig, rot gewoon op uit mijn bus’

Buschauffeurs zijn ongemeende bedankjes zat

Buschauffeurs in Nederland hebben passagiers opgeroepen niet langer dankjewel te zeggen als de bus op de bestemming is aangekomen. Volgens de bestuurders kosten de ongemeende bedankjes kostbare tijd en zijn ze bovendien allejezus irritant.

“Ik zou niet weten hoe ik nóg minder voor mijn passagiers zou kunnen doen dan ik nu doe, dus ik snap niet hoe mensen het presteren om naar mij te zwaaien en bedankt te roepen als ze de bus uit stappen”, zegt buschauffeur Jan van Galen.

Tot dusver hebben pogingen van chauffeurs om het aantal ongemeende bedankjes terug te brengen door norsig of zelfs regelrecht grof te zijn tegen passagiers geen succes gehad. Vandaar dat chauffeurs passagiers voortaan gewoon oproepen “op te rotten uit de bus”.

“Ik hoef jullie bedankjes niet, ik wil op geen enkele manier met jullie communiceren. Het enige wat ik wil is dat jullie zo snel mogelijk oprotten uit mijn bus. Ga gewoon weg. Weg uit mijn bus. Ik begrijp heus wel dat jullie mij diep van binnen dankbaar zijn of zo, als jullie je daar beter door voelen, maar serieus, donder gewoon op.”

In het geval dat passagiers gewoon stug doorgaan chauffeurs te bedanken, hebben Syntus en Connexxion laten weten bereid te zijn tasers uit te delen aan buschauffeurs.

Dit artikel verscheen eerder op Waterford Whispers News.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

John, de chauffeur in kwestie had gelijk! Zou ik ook doen. Als er een rooklucht in de bus hangt, “zal de chauffeur wel roken”, hetgeen VERBODEN is. Daardoor wordr de chauffeur ontslagen. Door een aso, die zonodig een sjekkie rookt en dat stinkding niet weggooit, voordat de bus bij de halte is gestopt.
HULDE VOOR DE CHAUFFEUR!

Reageer
gravatar

Ik APPLAUDISEER graag bij elke geslaagde bocht, waarbij we het stoepje niet geraakt hebben.

Doet me denken aan me vlucht naar Benidorm laatst.
Lekker met zun allen klappen na de landing.
Geeft zoon band!

Gezellig ja.

Reageer
gravatar

Nee hoor Wiemersma, die gordijntjes zijn om te voorkomen dat de chauffeur onverhoopt oogcontact maakt met mensen die bij de bushalte wachten. Bijkomstig voordeel is dat ook fietsers en ander verkeersgrut automatisch genegeerd worden.

Zelf vind ik het trouwens heel prettig om geen contact te hebben met de chauffeur, odz. “rijd jij die bus nou maar gewoon”.

gravatar

Black Mirror. Toen ik eens van het strand kwam en met de bus nog een eind verder moest vanaf Renesse op Schouwen-Duiveland en ik een tijd moest wachten en buiten een sjekkie had opgestoken reed de chauffeur door nadat een paar andere passagiers al waren ingestapt omdat hij geen rook in zijn bus wilde. Dat is ongeveer het niveau waarmee de ov-kaart begon. En de privatisering, Veel later, ik ben er nooit meer teruggeweest, dit soort dingen kwam daar ineens vaker voor, kwam ik hem nog tegen toen er een stel mensen bij een bankje stond te praten aan de andere kant van het eiland waar pas een glazen huis aan een klein schelpenstrandje is gebouwd met de begane grond in een wand van zwart glas: dit soort mensen vinden die dingen leuk net als de gedimde ramen van de bus als bij een begrafenis. ‘Dit is van mij.’ De opdrachtgever van het huis overleed tijdens de bouw. Ze zijn bezig met de dood. Connexxion.

gravatar

Black Mirror.

Chips in de vuilnisemmer voor gescheiden is hetzelfde soort verhaal (of dat ze anders je vuil niet meenemen). Iedere dag maak je dat soort dingen om je heen mee die als misbruik (vernedering) kunnen worden beschouwd maar genomen worden als normatief. Mechanisatie, van de mens als je jezelf zo mag noemen.
Het ligt allemaal op het vlak als de oplossingen voor weer een nieuwe shooting (Florida) de leerkrachten te moeten gaan bewapenen.
“De verantwoordelijkheid bij de cliënt…”

gravatar

Dat brutaaltje dat zich John noemt, is een brutaal ettertje.

Hij begrijpt helemaal niet waar het hier om gaat. Lult een eind in de wind met ontoepasselijke, baarlijke nonsens en is zo narcistisch dat hij voorop wilt staan. Zodoende reageert hij niet op de eerste reactie, maar haakt brutaal in.

gravatar

Benny© Onder de Indruk februari 23rd, 2018,

Niet vergeten: morgen de volgende lottotrekking. Jackpot € 18,2 miljoen. Zo is het maar net.
Wij Rotterdammer zeggen altijd wat we denken.
Ik heb ook altijd hard voor mijn geld gewerkt.