Bron: Wikimedia Commons / Vera de Kok

D66 over referendum-draai: ‘Mensen bij nader inzien tyfusdom’

Partij geeft eindelijk duidelijke verklaring

D66 heeft eindelijk een duidelijke verklaring gegeven voor de verandering van het standpunt over het referendum. Volgens de partij zijn mensen bij nader inzien ‘tyfusdom’.

De afgelopen weken kreeg D66 veel kritiek op de draai, omdat de partij sinds de oprichting juist een hartstochtelijk pleitbezorger van referenda was. Fractievoorzitter Alexander Pechtold noemt dat ‘voortschrijdend inzicht’: “Hans van Mierlo was een idealist. Hij zag het goede in mensen, maar daardoor was hij niet in staat om te zien dat verreweg de meeste mensen te dom zijn om te poepen. Maar echt. Niet lageropgeleid of minder intelligent of streetwise. Nee, ronduit debiel. Wij zien dat wel in.”

Volgens minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren baseert D66 zich op de eigen antennes in de samenleving: “Wij zijn afgelopen jaren op veel plekken geweest. Nieuwegein, Purmerend, Franeker, Dronten, Rotterdam. Overal waar we kwamen was iedereen niet normaal achterlijk. Vroeger dachten we: ook die mensen tellen mee. Maar nee, integendeel. Die mensen tellen niet mee.”

Oud-Kamerlid Boris van der Ham vindt de draai van zijn partij onbegrijpelijk: “Denk je nou echt dat we in mijn tijd niet zagen hoe fucking zwakzinnig mensen in het algemeen en Nederlanders in het bijzonder zijn? Maar daar gaat het niet om. Het gaat om het principe: mensen hebben het recht om de meest imbeciele beslissingen te nemen waar ze zelf met hun wezenloze hoofden de dupe van worden. Daar zou D66 voor moeten staan.”

Tweede Kamerlid Rob Jetten is woordvoerder in de kwestie. Hij staat volledig achter het nieuwe standpunt: “Wij hebben in onze fractie bijvoorbeeld Sjoerd Sjoerdsma zitten. Die ezel zou bij zo’n referendum dus óók mogen stemmen. Toen ik me dat realiseerde, wist ik genoeg. Afschaffen die hap.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Niet alleen zijn de mensen tyfusdom, maar vooral extreem linkse en -rechtse partijen hebben het vegald.
Nu ook weer een Marijnissen die het tyfusdomme volk probeert wijs te maken dat een stem tegen de sleepwet een stem voor het referendum is.
Nee, tyfusdom SP zo werk dat niet.

Nou vooruit. ik roep alle kiezers op om – als u vóór de afschaffing van het referendum bent – tegen de sleepwet te stemmen.
Hebben we allemaal een beetje gewonnen.

Reageer
gravatar

Opmerkelijk is evenwel, dat jij niet kiest voor wat jij noemt “partij voor de plebs”.

Het heffe des volks kiest overigens eerder voor Geert W. (zonder partij), Partij voor de Dommencratie van Thierry, het Turkse Denken en de VVD, partij van topcriminelen.

gravatar

Heer Steeds toch weer! Let toch eens een keer op!
Stemme des Volks is niet onzijdig!

Wat het wel is?
Dit bijvoorbeeld:
canaille, crapuul, falderappes, geboefte, gepeupel, gespuis, geteisem, goegemeente, grauw, janhagel, plebs, racaille, rapaille, schorriemorrie, schuim, voetvolk

gravatar

Cor moet jij zeggen! Let zelf eens op!

Op de eerste plaats gebruikte ik niet “Stemme des Volks”, maar “Heffe des Volks”.
Op de tweede plaats maak jij de Stem van het Volk uit voor janhagel, plebs, schorremorie e.d.
Schaam jij je niet of ben jij neoliberaal geworden?

gravatar

Vreemd genoeg is nooit uitgezocht of een kiezer de avond vóór een stemming en op de dag zelf mag neuken. De kans dat neuken invloed heeft op het stemgedrag lijkt mij bijzonder groot.

gravatar

Ja, dat werkte gewoon niet!

Mensen gingen gewoon denken dat er naar ze GELUISTERD zou worden door politici.

Ja, HALLO?!

Afschaffen die hap dus!

Wie heeft die gekkigheid ooit bedacht?!

Reageer
gravatar

Christus te Paard waarschijnlijk niet je eigen naam je hebt niets geleerd van de geschiedenis wat een sleepwet doet .Je geeft het aan juist hoe dom je ben om een ziekte in de moet te nemen waar hele volken aan gestorven zijn

Reageer
gravatar

De politici zijn superslim, ze laten de domme bevolking overal voor opdraaien, bijvoorbeeld het EU pensioen. Het zijn sluwe vazallen van BILDERBERG, zie NAM project Groningen, die schijt hebben aan de bevolking. Als we de verkiezingen nu ook afschaffen, want daar zijn ze ook te dom voor,dan zijn weer net zover als onder de dictatuur van Willem de zwijgende zakkevuller en hebben we weer een gezellige dictatuur. De EU waar deze D66 lieden, met aan het hoofd een mislukte veilingmeester, voor staan is Nazisme, want waren nazi-industriëlen die de EGKS hebben opgericht, maar dat weten onbenullen uit 1966 niet meer natuurlijk. Volksveraders die het nationaalmsocialimse aanhangen dat zijn die domme D 66ers.

Reageer
gravatar

Oh.. Dus D66, de EGKS, nazisme, de NAM, monarchie, dictatuur, de Bilderbergclub, nationaalsocialisme, Vazallen en politici zijn eigenlijk allemaal het zelfde? Dank voor de opheldering!

gravatar

D66 meldt net dat ze van onderwijs naar zonderwijs wil. Pechtold: “Ook qua onderwijs waren we te idealistisch. De meeste mensen zijn namelijk te dom om te poepen en bij nader inzien is onderwijs weggegooid geld. Investeren in dividend cadeaus voor echt slimme mensen is dus veel efficiënter dan investeren in onderwijs.”

Reageer
gravatar

Tip: schaf dat fenomeen ‘verkiezingen’ ook maar af. Het volk is toch tyfusdom, kijk maar eens om je heen in het parlement.
Tip 2: om morren te voorkomen kan een nep staatsgreep of zondebok bevolkingsgroep (bijv joden, negers, noren, hippies, bejaarden, gebruikt

Succes!

Reageer
gravatar

Maar mensen, dit is toch al lang en breed bekend? Dat D66 daar nu pas achter komt?

Diezelfde tyfusdomme mensen hebben niet door dat 5 van onze f-16’s net 10 miljoen Syriërs op de vlucht hebben gejaagd. Tja, dat isis is wel een dingetje maar dit ligt allemaal aan het kolonialisme, daar kunnen die simpele woestijnbewoners niets aan doen.

Kijk, ik doorzie dat soort dingen van een kilometer afstand. Op dezelfde wijze redeneer ik overigens dat de landingen in Normandië de holocaust hebben veroorzaakt.

Reageer
gravatar

Nou ja, een ieder past in gods plan. Gekkies die de hele tijd “ieslaam, ieslaam” roepen kan je goed gebruiken voor zelfmoordaanslagen. Daar heb ik hele goede ervaringen mee.

gravatar

Nee, nee. Ik hoorde dat malle Geert met koffers gevuld met 50.000 piek zo langs de douane glipt. Dat kan ik nu goed gebruiken omdat bij mij steeds meer poep de ventilator begint te raken en ik heb privé een paar miljard die ik veilig wil stellen.

gravatar

Tja, Wijlens&Blaauw, het zou zo maar het advocatenkantoor uit een nieuwe roman van John Grisham kunnen zijn waar de protagonist de strijd mee moet aanbinden.

gravatar

@G. Wilders,

Uw omschrijving van Islam/onderwerping vond ik een uitstekende omschrijving van uw eigen uitingen en handelingen. Uw hele leven schijnt een gigantische freudiaanse verspreking te zijn alsmede een treinontsporing in slowmotion.

gravatar

Trouwens, over naar een ander onderwerp: in het nabije verleden is door linkse/progressieve krachten grondig afgerekend met zaken als een eercultuur, religieuze dwingelandij en andersoortige naargeestige en verstikkende patriarchale structuren. Dat het een en ander zich in zekere mate voortmoddert onder enkele medeburgers van de Islamitische persuasie lijkt mij dan ook te getuigen van een ernstig gebrek aan links en zeer zeker niet aan een tekort ervan.

Verder heb ik hier de stellige overtuiging dat u, ik en de andere 17.000.000 medeburgers in de samenleving geen eigendom zijn waar de overheid en politiek vrij over kan beschikken. Wanneer men bij genoemde politiek en overheid druk bezig is met wetgeving omtrent orgaandonatiedwang en de verplichting van een zwart gesmienkte piet, dan concludeer ik dat dit een overheid en politiek is waar wij heel rap van af moeten.
https://www.nrc.nl/nieuws/2018/02/27/baudet-als-joe-speedboot-a1593788

Kent u trouwens het verhaal van die man die aangifte ging doen? Nou, aangifte ging niet maar ze wouden wel een kopietje voor hem maken.

gravatar

Hoi Geert,

Je kan ook gewoon aangifte doen van demonisering, dat is hele goede pr. Als die Frank als weerman bij het journaal werkt kan je altijd je machtspositie misbruiken om hem te laten ontslaan, dat soort inhoudelijke en kritische vrijheid van meningsuiting moet je in de kiem smoren want als er één schaapje over de dam is dan volgen er meer.

gravatar

Ha die Baudet,

Leuk wat van je te horen. Ik zit hier, as we speak, te chillen in Moskou. Mooi man, iedereen is vet positief over ons beider vriend Vladimir.

Trouwens, ik zat vanmiddag nog op de snelweg hier en wat kan die Putin mooie autobahnen bouwen, je wilt het niet geloven!

gravatar

Ja, die Putin is écht een topvent! Die weet wel hoe hij het grootkapitaal aan moet pakken.

Over naar een ander onderwerp: ein Volk, eine Umwelt, ein Jessias!

groetjes,
Sybren Kooistra
(GroenLinks-‘ideoloog’)

gravatar

@Sybren Kooistra,

Heb ik het nu goed begrepen dat u zelfs dhr. Ephimenco tot extreem-rechts rekent?
https://www.trouw.nl/opinie/ik-krijg-koude-rillingen-van-jesse-klaver-en-zijn-spierballengerol~ae7c62ab/

Dan zou ik willen zeggen dat ik dit een beangstigende poging tot het snoeren van de mond van de onafhankelijke pers vind.

Adenauer heeft al eens gezegd dat je het politieke spectrum als een hoefijzer kunt beschouwen, hoe extremer links of rechts, hoe dichter bij elkaar die punten liggen.

Niet alleen in het snoeren van de mond van inhoudelijke kritiek tapt u uit hetzelfde vaatje. U kwallificeert alles dat niet net zo extreem-links is als u als extreem-rechts. Dhr. Wilders doet precies hetzelfde, hij was nog in staat om WNL tot links te verklaren en bij hem is links dan een scheldwoord zoals rechts dat bij uw is.

Dit terwijl wij met ons allen, alle 17 miljoen het politieke spectrum vormen, dat kan je dan denkbeeldig in twee gelijke stukken snijden, links en rechts zo u wil. U maakt er gelijk een guerillaoorlog van, een soort hoeken en kabeljauwen of meden en perzen.

Over naargeestige en verstikkende patriarchale structuren gesproken: hebben u en Ron Meyer wel eens in de spiegel gekeken?

gravatar

Ik snap deze mevrouw volkomen. Altijd als ik naar mijn oerdomme hulpjes kijk, dank denk ik “Drommels, drommels, drommels, wat een tyfusdomme randmongolen!”

Reageer
gravatar

Als wij als bevolking nu zo worden beoordeeld.
‘Tyfus dom’ nieuw woord voor de dikke van Dale?

Hoe ‘tyfusdom’ moet je dan zijn om in de 2e kamer te zitten / kabinet en je job niet waar te maken, maar wel fors salaris ontvangen met tantièmes?

Ik doel dan op het op tijd maken van goede wetgeving en beleid?

Waar is die wetgeving die gewoon goed in elkaar steekt zonder dat er weer allerlei wijzigingen op zijn. Als dit het geval zou zijn, is handhaving / politie wat meer op straat i.p.v. op school!

Waar is die goede wetgeving aangepast naar deze tijd?

Als we goede aangepaste wetgeving nodig hebben, gebeurt of te weinig of veel te laat (gemiddeld 6 jaar per wet).

Als de 2e kamer op basis zou werken op basis van “no-cure no-pay” dan weet ik zeker dat veel belastingen een stuk lager kunnen uitvallen.

Daarnaast is onze wetgeving onderhandelbaar, waardoor grenzen gesteld in die wetgeving vaag worden. Dat frustreert de handhavers / politie in hun werk.

De rechtspraak die het mogelijk maakt dat wetgeving onderhandelbaar is? Raar voor een rechtstaat.

De wetgeving wordt nooit gelezen zoals die beschreven staat. Door elk individu wordt die anders geïnterpreteerd.

Misschien interesseert het veel mensen niet meer wat de politiek allemaal uit spreekt. Als ik van tijd tot tijd naar uitzendingen van de 2e kamer kijk, is het net alsof ik naar een kinderspeelplaats zit te kijken. Grote mensen die hun tijd verdoen met debatteren, waarbij men precies op de woord probeert te bestrijden. Dit terwijl de wetmakers in principe bezig moeten zijn met goede wetgeving te produceren.

Zou het kunnen zijn dat mensen helemaal beu zijn van de politiek, die altijd maar draait, kosten verhoogt, beloften doen die nooit uitkomen, teruggeven en aan de andere zijde flink verhogen.

Moet je daar nou naar luisteren en hoe voorspelbaar weet wat de uitkomsten zijn?

Ik kan mijn tijd wel beter besteden.

Reageer
gravatar

Hoi Vincent,

Ben je je ervan bewust dat dit niet een echte nieuwssite is maar dat het gaat om satire? (wat dat is zoek je maar op in het woordenboek).

Dat gezegd hebbende, vanwege mensen als jij is het maar goed dat dat referendum is afgeschaft. Waar jij voor staat hebben wij niet nodig op straat.