Shutterstock / De Visu

NRA: schietpartij Florida was niet gebeurd als dader was omgekomen bij eerdere mass shooting

Wapenlobby pleit voor meer mass shootings

De schietpartij op de school in Florida was nooit gebeurd als de dader was omgekomen bij een eerdere mass shooting op dezelfde school. Dat stelt de NRA. De wapenlobby pleit daarom voor minder regulering en minder psychische hulp.

“Alle schutters die de afgelopen jaren bloedbaden hebben aangericht in scholen, winkelcentra of bioscopen hebben één ding gemeen: ze zijn nooit eerder doodgeschoten tijdens een bloedbad in een school, winkelcentrum of bioscoop”, aldus vicevoorzitter van de NRA Wayne LaPierre. “Want laten we wel wezen: als die schutter in Florida op z’n negende zelf al was neergeknald had hij nooit zoveel mensen kunnen doodschieten.”

Hij sluit af met een eeuwenoud adagium onder wapenliefhebbers: “De enige die een gek met een vuurwapen kan stoppen is een andere gek met een vuurwapen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een wapen nemen is een vicieuze cirkel.
Toch gebeurt dat soort dingen altijd op een moment dat negatieve krachten zich verzamelen. En die zijn er genoeg.

Reageer
gravatar

Moeilijk te begrijpen als je uit een verlichte samenleving komt, maar het over straat gaan met vuurwapens -en ze zo nu en dan gebruiken – is nu eenmaal onderdeel van de Amerikaanse cultuur. Voor het met je dienstwapen in de rug schieten van een donkere man (of jonge) wordt je daar bijvoorbeeld niet vervolgd; dat is gewoon hoe hun cultuur werkt.

Reageer
gravatar

Uh uh. I know what you’re thinking. “Did he fire six shots or only five?” Well to tell you the truth in all this excitement I kinda lost track myself. But being this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world and would blow your head clean off, you’ve gotta ask yourself one question: “Do I feel lucky?” Well, do ya, punk?

Go ahead, make my day.

Reageer