Shutterstock / SNeg17

Meisje plaatst dagelijks zelfportret zodat haar vrienden haar gezicht niet vergeten

'Het geheugen is onbetrouwbaar'

Ze is bang dat haar vrienden vergeten hoe haar gezicht er ook alweer uitziet. Daarom plaatst de 17-jarige Ilse dagelijks een zelfportret op social media. “Het geheugen is onbetrouwbaar”, zegt ze. “Het lijkt me een ramp als ik op school aankom en de mensen zeggen: ‘wie ben jij?’ Dus moet ik ze eraan herinneren.”

Soms plaatst Ilse wel twee selfies op een dag, want ze weet dat het uiterlijk van mensen razendsnel verandert. “Enerzijds is het de leeftijd”, zegt ze. “Morgen ben ik bijvoorbeeld weer een dag ouder, en dan verandert je gezicht al aardig wat. Maar het is ook zo dat je gezicht er vanuit verschillende hoeken anders uitziet.” Ze kijkt recht in de camera, maakt een foto, houdt dan haar telefoon hoog in de lucht, tuit haar lippen en maakt dan opnieuw een foto. Ze toont de twee resultaten op het scherm. “Zie je?”, zegt ze. “Verschil van dag en nacht.” Ze publiceert de foto’s op Instagram.

Haar vrienden zijn blij dat Ilse dit doet. “Ze geven aan dat ze me nog herkennen door de foto te liken”, zegt Ilse. “En ik like ook de foto’s van hun gezicht, om te kennen te geven dat ik snap dat hun naam bij hun gezicht hoort.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De oogopslag van Ilse doet vermoeden dat zij aan geestverruimende middelen “doet”, net zoals DJ Trump die elke dag -vóór de CNN-camera- een dosis “ego-boosting” tot zich neemt.

Reageer
gravatar

Ach, zoals de aapjes elkaar vlooien, de senioren “bakje koffie doen” en de yuppies elkaar opnemen in hun doe-bord, zo vlooien de pubers elkaar digitaal. Alleen een sociaal dier heeft nut voor een spiegel en sieraden.

Reageer
gravatar

En dan zijn er soms ‘spontane’ bijeenkomsten waar zo’n meisje al haar ‘vens’ ontmoet en zegt dat ze van hen houdt omdat de ‘vens’ haar ‘laaiken’ zodat het lijkt dat zij van haar houden en zij bevestigt wordt in haar zelfbeeld dat ze geweldig is en ze dus eigenlijk niet van de ‘vens’ houdt maar van zichzelf, bovendien leveren de ‘vens’ haar reclame-inkomsten op, waar het haar nog veel meer om is te doen is, snap je?

In één zin, simpel dus.

Reageer
gravatar

Evert, ik stuur morgenochtend een fotograaf bij jou langs. Met jouw vriendin onder de douche lijkt mij wel wat. Komt het morgen gelegen of douchen jullie alleen vrijdags?

gravatar

Niet leuk mevrouw Viesmens. Evert S. is overtuigd mannen-liefhebber, net zoals de meerderheid van RTL-Boulevard. Hem dus met een vrouw (welke?) onder de douche laten poseren, leidt tot een relatiebreuk met zijn dienstdoende partner..