The Gamers Community / Youtube.com

Lijn 12 naar de Uithof krijgt numerus fixus

'Alleen nog de echte doorzetters'

Pendelen tussen Utrecht Centraal en de Uithof is binnenkort niet meer voor iedereen weggelegd: de bussen krijgen vanaf volgend studiejaar een numerus fixus. Waar nu nog 764 passagiers in de harmonicabus werden toegelaten, worden dat er vanaf 1 september 2018 nog hoogstens 400.

“Alleen nog de echte doorzetters,” aldus Yessin Karachi, buschauffeur van U-Ov. “Niet meer die studenten die af en toe een busje overslaan om naar het buitenland te kunnen met de TGV.” Nee, U-Ov wil de écht bovengemiddelde reizigers. “Alleen wie uit minstens 7,5 lichaamsholten zweet, wie stug de volle 18 minuten weet door te praten tegen een apathische studiegenoot op de vouwbalg en wie zijn koffie grotendeels over de bekleding of andere passagiers weet te gieten mag automatisch de bus in. Voor degenen die dat niveau niet halen zijn er twee opties: ergens anders gaan studeren, of lopen.”

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik pleit ervoor een numerus clausus in te voeren op het Utrechtse traject van Utrecht Centraal naar de Uithof. Zolang deze busverbinding nog bestaat, gaat er een ‘aanzuigende werking’ van uit op arbeidsschuwe jongeren uit betere kringen.

Reageer
gravatar

De frasen van Mieke die alle namen van een ander daarvoor gebruikt zijn net als het kauwgum dat zij op de stoelen in de bus plakt.

gravatar

Correctie:

De frasen van Mieke die alle namen van mij daarvoor gebruikt zijn net als het kauwgum dat zij op de stoelen in de bus plakt.