ZouZou / Shutterstock.com

Super! Dit progressieve uitzendbureau leverde Marokkanen voor proeven met uitlaatgassen

'Dit is onze visie'

Veel uitzendbureaus blijken mee te werken aan discriminatie, maar dat het ook anders kan, bewijst YourTalent uit Amstelveen. Dit progressieve uitzendbureau heeft talloze proefpersonen van Marokkaanse en Turkse afkomst gekoppeld aan autofabrikanten voor tests met uitlaatgassen.

“Dit is onze visie”, zegt directeur Martijn van Oort trots. “Bij YourTalent hebben we een mooi poeltje van Nederlanders met een migratieachtergrond. Wij vinden het belangrijk dat zij een volwaardige plek in de samenleving krijgen, dus als onderzocht moet worden of iets giftig is, zetten wij ze meteen in.”

Van Oort moest wel knokken voor zijn idealen: “Binnen de conservatieve auto-industrie waren er wel wat bezwaren tegen het feit dat we voor deze klus uitsluitend mensen met een kleurtje selecteerden als proefpersoon. Ik heb ze duidelijk gemaakt dat wij altijd kiezen voor de meest geschikte kandidaten.”

Hakim Challi, een van de gekoppelde talenten, reageerde enthousiast dat hij zo snel met een werkgever was gematcht. “Dat is wel eens anders geweest.” Hakim kijkt alweer uit naar de volgende opdracht waarvoor YourTalent hem heeft voorgedragen: “Ik heb een kogelvrij vest en jodiumpillen van ze gekregen. Heel benieuwd!”

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik snap de spanning bij Hakim wel. Ik zou ook benieuwd zijn hoe goed de jodiumpillen beschermen tegen een reeks kogels en hoe veilig ben je met een kogelvrij vest als een kerncentrale expoldeert..

Reageer
gravatar

Die jongen rechtsonder ken ik. Die gaat er niet op achteruit met de proeven. Want die stinkt nu al ongelooflijk uit zijn muil.

Je kan het zelfs een beetje zien op de foto.

Reageer