Nick & Simon / YouTube.com

Kloontechniek vordert gestaag: luisteren we binnenkort naar Nick, Nick, Nick en Simon?

Achtergrondorkest en Simon stuit in Azië niet op ethische bezwaren

Een doorbraak in de biotechnologie: Chinese wetenschappers zijn erin geslaagd om twee langstaartmakaken te klonen. Dat betekent dat het technisch gezien ook mogelijk is om mensen te klonen. Volgens biologen is de gekloonde Nick (van Simon) nu nog slechts een kwestie van tijd.

“In Europa mag het nog niet, maar je kan er van uitgaan dat ze in Azië al aan het experimenteren zijn met klonen van Nick,” vertelt popprofessor Leo Blokhuis. “Ik zou er serieus rekening mee houden dat we binnenkort staan te luisteren naar Nick, Nick & Simon. Nick zou dan kunnen zingen, Nick op de bas spelen en Simon op de gewone gitaar.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

Als dat blijkt te werken zijn de mogelijkheden volgens Blokhuis schier eindeloos. “Dan moet je bijvoorbeeld denken aan een paar extra gitaristen, een strijkorkest, een stuk of wat blazers, drummers, een marimbaspeler, een cimbalist, iemand met een ukulele, een banjo, een trekzak, een balalaika, een otamatone, een djembé, een steeldrum, een synthesizer en met een mondharp en dan nog een leadzanger, een paar danseresjes en een volledig achtergrondkoor. En Simon.”

Technisch is het allemaal geen enkel probleem, beaamt Blokhuis. “De grote vraag is of het ethisch verantwoord is. Je wil niet het risico lopen dat Simon wordt overschaduwd, of dat hij per ongeluk vertrappeld wordt door een menigte Nicks.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *