Shutterstock - Angelo Cordeschi

Volgens deze Italiaan eet jij je hutspot verkeerd

‘Nederlanders zijn barbaren in de keuken’

Je hebt het deze winter waarschijnlijk al een paar keer gegeten: traditionele hutspot. Maar hoe goed je misschien ook denkt dat jouw stampot is, volgens deze Italiaan doe je het helemaal fout.

Gianluigi Domenichetti woont sinds 2007 in Nederland. Sindsdien ergert hij zich kapot aan de manier waarop Nederlanders hutspot bereiden. “Ik wist niet wat ik zag”, lacht hij. “Zelfs de basis gaat vaak verkeerd. Als ik de gemiddelde Nederlandse hutspot aan Italianen zou voorschotelen, gaan ze over hun nek.”

Wat gaat er dan mis? “Waar moet ik beginnen”, zegt Gianluigi gepassioneerd. “Nederlanders koken de aardappelen gewoon in water. In water! Vind je het gek dat er geen smaak aan zit. Kook ze in bouillon!”

Om de hutspot smeuïg te maken, voegen veel Nederlanders melk toe. “Dat vind ik onbegrijpelijk”, zegt Gianluigi. “Als je gewoon kookvocht gebruikt, blijft de smaak behouden. En sinds wanneer doen we geen witte bonen meer door de hutspot?”

Nog een laatste tip van Gianluigi? “Laat die worst weg! Bij hutspot hoort klapstuk of spek. Jullie zijn barbaren in de keuken.”

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat een onbeschofte vlegel! We kennen het idee van witte bonen in een stamppot, dat doen we tezamen met snijbonen. Dat die stumper het verschil tussen hutspot en een witte bonen met snijbonen niet kent dat is zijn probleem, niet het onze.
Sowieso is het absurd voor een buitenlander om ons te komen vertellen wat wij niet goed zouden doen. Ik ga over mijn nek van balsamico maar zou het niet in mijn hoofd halen om dat in Italië als zijnde “verkeerd” te gaan staan preken.
Maar voor mij is de combinatie boerenkool met worst even bekend als hutspot met klapstuk, maar ik ben geen automaat en eet soms net zo lief hutspot met karbonade of met stoofvlees. Een verstandig mens eet wat hij of zij lekker vindt en niet wat een of andere arrogante snoeshaan je graag voor wil schrijven!

Reageer
gravatar

Integendeel, het is wel bekend dat de Italiaanse snoeshaan de meest chille en happening autoriteit op het gebied van eenpansgerechten. Het was dus buitengewoon aardig van Antonio om ons advies te geven. Aan de andere kant, Antonio, jullie watermanagement op de Po-vlakte zuigt mega om het over de verkeersveiligheid nog maar niet te hebben. Laters, bro!

gravatar

Soms brandt de binnenkant van mijn vagina tijdens het vrijen. Ik heb een goed glijmiddel. Toch blijft mijn vagina een beetje droog. Ik zit ondertussen nog steeds niet op mijn vroegere niveau van natheid. Wie heeft er een tip?

Reageer
gravatar

As je de spaghetti goed gaar kookt wordt het als vanzelf ook een soort hutspot. Daarna gratineren in de oven en serveren met een toefje erwtenpuree en een plakje balkenbrij.

Feestmaal.

Reageer
gravatar

Pijn met vrijen verschilt van vrouw tot vrouw. Iedere vrouw heeft wel eens een pijnlijk of schraal gevoel in de schede. De plaats van de pijn kan verschillen. Sommige vrouwen hebben pijn aan schaamlippen of clitoris, andere bij de ingang of juist dieper in de vagina. Er zijn vrouwen die pijn voelen als de vingers, penis of een vibrator naar binnen komt. Samengevat. Als het af en toe voorkomt en geen al te grote belemmering is voor de plezierbeleving dan is er geen reden tot zorgen. Als de klachten terugkomen is het echter zinvol naar een oplossing te zoeken.

Reageer
gravatar

Die Jan-Loewie mot z’n bakkes houwe.
Anders douw ik ‘m vol spaggetsie zodat ie geen wogst meer kan zeggah. Arrogante Itilaiaan. Ilitaiaan. Atilain. Nou, ja, zo iemand uit dat pokkeland wat op een laars lijkt.

Reageer
gravatar

As je nie weit hau eije haags mot schrève stop dan je pen maah in je hol. Wogs is gein wogstt èkel. Ken je gein schrèfcursus van de sausiale diens krège mejje kankâh ùitkeiring?

gravatar

U vergist zich. “Corruptie” is in het Italiaans niet bekend, daar vindt men deze definitie onder “zakendoen”.

gravatar

Italiaanse hutspot

Pasta, vleesbouillon, ui, winterpeen, tomaten, enorm veel knoflook, uiteraard ook pesto, groene olijven, olijfolie peper en zout.

Aanbevolen saus

Kalfsgehakt, ui, paprika, nog meer knoflook, tomaten, groene olijven dit keer zonder zonder pit,
olijfolie, olijfolie, olijfolie, uiteraard weer pesto, suiker, zout peper en enkele scheutjes rode wijn (de rest tijdens het bereiden opdrinken).

Bereiding

Op gevoel (intuitivamente)

Reageer
gravatar

Ik denk inderdaad dat veel Italianen over hun nek gaan, en van barbarij zullen spreken als ze een oer-Hollands bord hutspot voorgeschoteld krijgen. Die neiging heb ik dan zelf trouwens ook.

Wat eet u vanavond?

Reageer
gravatar

Ik heb begrepen dat men de stroopwafel in een lepel moet draaien.
(Weet ook niet hoe ik me dat moet voorstellen.)

Vreemd trouwens dat die Italianen altijd in de fabriek vergeten spaghetti in handige stukjes te snijden. (Wat een klunzen.) Nou moet ik dat altijd zelf doen!
Of ik koop gewoon macaroni ofzo.