Bron: Job van der Lende

Standbeeld Van Oldenbarnevelt onthoofd

Bronzen beeld nieuwste slachtoffer 'beeldenstorm'

In Den Haag is het standbeeld van Johan van Oldenbarnevelt onthoofd. Het bronzen beeld aan de Lange Vijverberg is het nieuwste slachtoffer van de zogenaamde ‘beeldenstorm’.

Het is nog de vraag wie verantwoordelijk is voor de executie. “Van Oldenbarnevelt nam het initiatief om de VOC op te richten en kan dus medeverantwoordelijk worden gehouden voor het Nederlandse slavernijverleden”, vertelt historicus Bert Bokhoven.

“Maar het kan ook een wraakactie zijn van aanhangers van Maurits, die boos zijn dat diens standbeeld verwijderd is”, vervolgt hij. “Van Oldenbarnevelt was de politieke vijand van Maurits. Wel een andere Maurits, maar leg dat maar eens aan Wierd Duk uit.”

Bokhoven hoopt dat het nu afgelopen is. “Je moet er niet aan denken dat ze standbeelden van de gebroeders De Witt ondersteboven ophangen en de ingewanden eruit snijden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het hoofd.

Vervolg Black Mirror. Ofwel Black Magic. Energie en mechanica.

Even naar de winkel geweest. Dat veroorzaakt soms problemen voor maanden als ik niet oppas. De pitri’s (natuur-elementalen) hechten zich hier aan het mechanische aspect van de artikelen, en daar is altijd een vorm van discriminatie aan verbonden. Dit bepaalt het zwart-magische element inherent aan ‘materialisme’ waarin mensen eenheid zoeken. De boodschap ‘samen delen’ heeft geen enkel nut zonder kennis van de natuurkrachten die daarnaast ook wel het ‘weer’ leiden (in de marge van de draaiingen van de aarde). Omdat de materie ‘belevendigd’ is met energie die in de mens niet alleen zijn eigen individuele organische constitutie uitmaakt en zijn hoofd daarvan via de mechanische wetten probeert te scheiden, maar die via de lagere minuscule leventjes onbewust door hem wordt geleid op interactieve schaal.

Toen ik thuiskwam en dit, in de minuut-tot-minuut openbaring die zich in reactie op mijzelf mondiaal uitwerkt, zoals gebruikelijk naar een kleine club mensen achteraan eerdere mails meestuurde, bleek dat er weer een nieuwe knop aan de mail is toegevoegd om te bevestigen dat je dit er inderdaad als ‘appendix’ bij wil sturen. Zo groeien de ‘services’ dagelijks om de zaken te compliceren en je te beschermen tegen jezelf en zo de discriminatie door de techniek voort te zetten, die is begonnen in de beveiliging van de banken. En waartegen geen voetbal is opgewassen.
Naar de knoppen.

Reageer