World of Tomorrow / YouTube.com

Prins Carlos: ‘Absurd idee dat je door je geboorte recht hebt op prinstitel’

'Zou toch te gek voor woorden zijn'

Het is een volstrekt idiote gedachte dat je enkel door je geboorte recht zou hebben op adellijke titels. Dat stelt prins Carlos, die via de Raad van State wil voorkomen dat zijn buitenechtelijke zoon Hugo zich voortaan prins mag noemen.

“Het zou toch te gek voor woorden zijn dat je je ‘Koninklijke Hoogheid’ en ‘De Bourbon de Parme’ zou mogen noemen, alleen maar omdat je vader een prins uit dat geslacht is?”, aldus de prins. “Krankzinnig.”

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is een volstrekt idiote gedachte dat je enkel door je geboorte recht zou hebben op de bezittingen (erfenis) van je ouders.

Reageer
gravatar

Beetje laat met die constatering HvG. Het hele circus van Nederlandse adel, patriciaat en bankiers heeft haar cumulerende financiële vermogens en fiscale voorrechten zijn groeien via generationele opbouw (erfenissen) en helpers in wetgevende kringen..

gravatar

Hooggeboren Sire,

Je moet er niet aan denken dat elke Nederlander door verwatering van de adel zou afstammen. Als dat al niet het geval is, gezien de talrijke prinselijke “uitstapjes” in het verleden.

gravatar

Als dit zaadje (hihi) nou geplant zou kunnen worden in het brein van het domme deel van Nederland dat nog steeds in monarchie gelooft!

Nog mooier: in het brein van het opportunistische deel van Nederland dat zichzelf koninklijke familie noemt.

Ik heb er wel van gedroomd dat Dikke-Willem de troon NIET zou aanvaarden onder het motto ‘Allemaal onzin, ik ga wel werken voor mijn geld. Dat wil zeggen een redelijk salaris in verhouding tot mijn inspanning. Maar laat ik het kort houden. Mams, DOEI!’

Reageer