Galina Barskaya / shutterstock.com

Man tilt gesprek naar hoger niveau door ‘tevens’ te zeggen

'Ho ja en gooit u daar tevens maar een Snickers bij.'

In snackbar Het Hete Haantje in Silvolde heeft Eddie het gesprek vanmiddag naar een hoger niveau getild door het woord ‘tevens’ te gebruiken. Waar hij eerst gewoon bezig was een reguliere bestelling te plaatsen, kreeg het gesprek subiet een andere wending.

“Tientje raspatat met mayo en currysaus asteblief, vijf kroketten en doet u daar maar een viandelletje bij.” So far so good voor Eddie Rikmenspoel uit het naastgelegen Sinderen. “Ho ja en gooit u daar tevens maar een Snickers bij.” BOEM….. Alle bezoekers van de Gelderse kwalitaria vallen stil. De eigenaar van Het Hete Haantje zet de radio wat zachter en schuift twee krukken naar de hoge tafel bij het raam. Met een handgebaar nodigt hij Eddie uit om plaats te nemen.

“Een Snickers zegt u.” De snackbareigenaar veegt wat paneermeel van het tafelblad en herhaalt het nog eens. “Een Snickers… Wist u dat een analyse van leefstijlproblemen door de nationale denktank erop wijst dat overgewicht grote maatschappelijke implicaties heeft? Dat obesitas de wereldwijde economie ruim 1,6 biljoen euro kost?”

“Voor onderweg,” verduidelijkt Eddie.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

[…] makkelijk antwoord is. Om dit beter te kunnen begrijpen zal ik je meenemen in mijn korte — maar tevens relatief lange — voorgeschiedenis. Het pad naar de “data scientist” die ik vandaag […]

Reageer
gravatar

Ja, en de Nederlandse zorgkosten, oftewel uw en mijn zorgpremie!

En nu we het er toch over hebben. Die viespeuken die hierbuiten hun longkanker naar binnen staan te zuigen zouden daar ook eens mee moeten stoppen!

Longkanker is hun keuze, maar wij betalen de rekening!

Zó is dat!

Reageer
gravatar

In mijn autostukkies schrijf ik altijd ‘leder’ in plaats van dat armoedige ‘leer’.
Een echt LEDEREN stuurwiel dus.

Je ne sais quoi, maar dat geeft gewoon meer euh.. cachet.

Reageer